Brushes/Sminkborstar,  Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  Face/Ansikte,  In my make-up bag,  Lips/Läppar,  Lush

E.L.F!

Idag tänkte jag skriva lite om en palett som jag köpte på E.L.F!

E.L.F säger såhär om sitt smink:

“We do NOT test on animals or endorse such practices. Our products do not contain animal derived ingredients. Beeswax has been replaced by synthetic beeswax and lanolin has been replaced by Bis-Diglyceryl Polyacyladinpale-2. We currently support HSUS and are partners with PETA in the Caring Consumer Project. Please see our philosophy page for further explanation on our company.” – from eyeslipsface.com

Härligt!

Såhär ser paletten ut:

IMG_6213cINNAN man sätter igång måste man tänka på att ha någon sorts primer under ögonskuggan. Jag använde Lush Colour Supplement både som concealer och primer på ögonlocken. Man måste INTE köpa någon speciell primer, det funkar lika bra med concealer (som är flytande/kladdig) eller liknande. Jag gjorde ett test på handen så ni får se hur samma ögonskugga ser ut utan och med primer:

IMG_6189c
Väldigt stor skillnad!

Såhär blev sminkningen:

img_6207c img_6209c2 img_6212cApplikatorn som följde med paletten fungerade bra, jag trodde att den skulle vara mycket sämre, men jag använde min Eye Kabuki-borste för att sudda ut kanterna.

Jag använde även lösögonfransar från E.L.F och små kristaller som egentligen är för naglar! Kristallerna hade inget klister på baksidan (som tur är), så jag doppade de lite i franslimmet och satte dit dem med en pincett!

Beställa kan man göra på http://www.eyeslipsface.se/ !

Uppdatering: Hade på mig sminket en hel dag och det ser fortfarande perfekt ut, nice! 🙂

2 Comments

 • miriam

  Aha! Här hittade jag svaret på min fråga om ELF var helt veganskt, tusen tack för din blogg. Kommer länka till den i ett inlägg om ELF

  • Basma

   Det är alltid kul att hitta nya märken som är okej! 😀 Tack så mycket för att du kommenterar, jättekul!
   Grymt, då håller jag utkik! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *