ACO,  Everyday Minerals,  Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  Face/Ansikte,  In my make-up bag,  Korres,  Lips/Läppar,  Lush

Grått och silver!

Hej på er!

Så här har jag sett ut idag 🙂 Sminket höll sig trots att det var otroligt varmt ute, pjuh!

img_6253c2 img_6262c2

Ansiktet:

 • Lush Colour Supplement som concealer.
 • Everyday Minerals Intensive Base i resten av ansiktet.
 • Rouge i färgen “Sprung!” från Everyday Minerals.

Ögonen:

 • Lush Colour Supplement som bas för ögonskuggan.
 • Den ljusaste gråa färgen och den mörkaste gråa färgen ur E.L.F-paletten jag skrev om senast.
 • Svart eyeliner från Everyday Minerals som jag blandade med Rosenvatten (går att använda vanligt vatten också).
 • Korres Eyeliner Pencil
 • Korres Abyssinia Oil Mascara

Läpparna:

 • CLINIDERM MAKE UP Lipgloss (Aco), köpt på apoteket. Men akta för bivax i deras sommarvarianter! Läs alltid innehåll!

Jag mejlade ACO förut för att fråga om deras läppglans/produkter och fick det här svaret:

“Hej,

Tack för ditt mail.

Vi använder inte några animaliska ingredienser i våra produkter.

Vår policy har under mycket lång tid varit att inte testa varken färdiga produkter eller enskilda råvaror på djur. När vi utvecklar produkter görs det med målet att de ska vara så funktionella som möjligt utan risk för hudbesvär eller andra biverkningar.

Det innebär följande;
Produkter
ACO testar inte produkter på djur.
Däremot kan vi testa på människa, exempelvis via hudirritationsstudier, kliniska försök och konsumenttester. En förutsättning för dessa studier är att produkten är säkerhetsvärderad och att inga bestående skador kan uppkomma. Dessutom låter vi etisk kommitté eller berörd myndighet granska våra studier när detta är tillrådigt.

Råvaror
ACO testar inte kosmetiska ingredienser på djur.
Samtliga kosmetiska produkter på marknaden innehåller dock ingredienser som någon gång testats på djur. När ACO bedömer råvaror gör vi omfattande litteraturstudier och accepterar endast väldokumenterade och säkra råvaror. Givetvis välkomnar vi alternativa metoder till djurförsök och använder resultat från dessa så snart metoderna är tillförlitliga.

Vänliga hälsningar
ACO Hud AB

Martina Ohly”

Många företag verkar inte se bivax som animaliskt dock, så man får alltid läsa ändå!

Hade för övrigt på mig min snygga Arch Enemy-tröja också som jag köpte i Djurens rätt-tältet på Sonisphere! Den är specialdesignad för just Djurens rätt, inte visste jag att hela bandet är vego! Sångerskan är vegan! 🙂

2 Comments

 • Chili

  Hej, vill bara tipsa om Lushs läppbalsam som är väldigt bra och helt veganska. Lush har väldigt många och de har fått in tre nya vid jul nu där alla är veganska. Eftersom de erbjuder ca 80 % veganska produkter så finns det också rätt många läppbalsam att välja mellan bl.a. none of your beeswax och duble choc. Du kan se dem här: http://www.lush.se. En del av läppbalsamen finns under julprodukter och de andra under läppbalsam. Finns både med färg och utan. Ett litet tips bara 🙂 Alla tre nya för jul är veganska!

  Föresten så är Lush väldigt noga med sin veganmärkning som är godkänd av Vegan society så där kan du vara helt säker på att de veganska är utan bivax. Men detta visste du säkert redan.

  Vill också säga att Arch Enemy hur grymma som helst! Visste inte heller att de var vego, men det gör det hela ännu bättre!

  • Basma

   Hejsan Chili! 🙂

   Tack för att du kommenterar och tipsar! Jättekul!
   Jag har ett läpp-tint från lush som jag också tycker om; snow fairy! Jag har provat ganska mycket från lush, så jag ska definitivt skriva mer om deras produkter! (Tack för påminnelsen)!
   Fler företag borde ha veganmärkning, det blir så mycket lättare! 🙂

   Ja Arch Enemy är sjukt grymma! På senaste plattan har de en låt om djurrätt “Cruelty without beauty”. Rätt coolt att ett band som gör sådan musik särskilt, bryr sig om djuren också!
   Ha det fint! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *