Hair care/Hårvård,  Skin care/Hudvård,  Soma Nordic,  Tangle Teezer

Bad hair day!

De senaste dagarna har mitt hår känts lite risigt (kanske pga. väderändringar?), så idag har jag kört en hårinpackning som består av kokosolja! Man tar ca 1 msk (beror ju på hårlängd) kokosolja i handen och gnider den mellan händerna så att den smälter, sedan har jag mest i topparna och bara pyttelitet vid hårbotten! Det kan vara ganska svårt att tvätta ur sedan, så det är därför jag har mest i topparna! Man får tvätta håret några gånger efteråt, vare sig man använder sig av balsammetoden eller inte! Det hjälper verkligen om man har torrt hår!

screen-shot-2011-08-10-at-9-03-09-pm

Kokosolja kan även användas för att smörja in kroppen, det blir inte mer naturligt än så! 🙂 Man blir dessutom len som en bebis! Man får stå ut med olja ett tag dock, så det är bäst att göra det på kvällen! Tycker även att det funkar jättebra att smörja in ansiktet med om man känner sig torr, gör detta på kvällen också!

Det ska helst vara Kokosolja som är Extra Virgin och ekologisk! Den jag använder finns att köpa här om man inte har en hälsokostaffär tillgänglig! Den går även att ha i maten så klart 😀

MEN jag ska inte bara prata om kokosolja idag, för jag köpte även en rolig borste på väg hem! 😀 Behold the Tangle Teezer!! :

img_6554c

 

img_6555c

För ett tag sedan gick min utredningsborste sönder, så jag köpte en annan från ICA (av märket Babylizz), big mistake! Man kände att den slet på håret direkt!

Jag provade nyss Tangle Teezer efter att jag duschat håret och jag är positivt överraskad 😀 Det gick hur lätt som helst att borsta håret och jag hörde inga knastrande hårstrån som gick av! Härligt! Det ska gå bra att använda den i både vått och torrt hår, även om det är bäst när man har torrt hår då hårstråna inte är lika elastiska.

Jag köpte den på BHC (Blacknuss Hair and Care) som ligger på Grev Turegatan 44 i Stockholm. Den finns även att beställa på internet på http://eleven.se/tangle-teezer-b420.html .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *