In my make-up bag,  Mavala (selling in China where it's required by law to test on animals),  Nail polish/Nagellack

Mavala!

Idag tänkte jag skriva om Mavala nagellack! 🙂 Jag har redan vetat att de är helt vegetabiliska länge men jag villa ha det svart på vitt, därför mejlade jag dem och fick svar efter sisådär en månad! Men det var ett fint svar! 😀

“Dear Madam,

We thank you for your e-mail of 24th August 2011 et for your interest in MAVALA products.

We can assure you that we do not test our final products on animals, and we choose our suppliers which comply with European Legislation that prohibits animal testing on ingredients.

Our nail polishes are free from animal ingredients.

We hope to have answered you satisfactorily.

Kind regards.

MAVALA S.A.

Larisa Dahmani”

Go Mavala! Det som är så bra med det här märket är att det är väldigt lättillgängligt och finns på t.ex. Lindex och massa andra ställen!

Igår testade jag en färg som heter Smoky Blue:

img_6661c

Jag applicerade först deras baslack, sedan ett lager av Smoky Blue och sist deras topplack! Smoky Blue har en liten hint av glitter, men det syntes mindre när jag hade topplack över. Det blev lite glansigare med topplacket på också, frågan är om det inte var snyggare utan topplacket, men sådant är ju en smaksak!

Jag tycker att Mavalas nagellack känns bra och håller länge, särskilt med topplack och baslack! Smoky Blue var ganska tjock i konsistensen och det räckte med ett lager, sådant kan skilja mycket från färg till färg så klart! Det enda negativa är att det tar ett tag innan lacket torkar! Annars, väldigt bra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *