Barry M,  Depend (not sure about animal testing on ingredients),  Mavala (selling in China where it's required by law to test on animals),  Nail polish/Nagellack

Barry M och Depend!

Idag målade jag naglarna med ett glittrigt nagellack från Barry M och ett Cracked Effect-nagellack från Depend:

img_6714c

INNAN jag målade naglarna mejlade jag Depend som svarade:

“Hej

Det är helt korrekt det som du har läst

Inga av våra produkter är testade på djur och innehållet i nagellacket har inget animaliskt ursprung

Med vänliga hälsningar

Depend Cosmetic AB
Anders Johansson”

Första svaret jag fick förvirrade mig eftersom jag frågade om deras nagellack är helt vegetabiliska. Då svarade de “Nagellacken samt cracked-kollektionen är inte gjorda på vegetabiliska råvaror. Tyvärr är det mer eller mindre helt omöjligt att göra lacker av enbart vegetabiliska råvaror.” Men efter att jag skrivit några mejl fram och tillbaka insåg jag att de menade att det är kemiskt innehåll i nagellacken och därmed inte vegetabiliskt. Det är alltså ändå inte gjort på animalier.

Barry M har skrivit om deras produkter och vad som är helt veganskt, jättebra! 😀 Här kan ni läsa mer om dem.

Först använde jag Mavalas super base, sedan använde jag Barry M-nagellacket med rosa glitter:

Jag tycker om detta nagellack, jag skulle kunna ha det för sig för en lite lättare look! 🙂

Sedan målade jag på Depends svarta Cracked Effect-nagellack (bilden till vänster). Sist använde jag Mavalas top coat för glans och hållbarhet (bilden till höger):

Tycker att det blev bra 🙂 Depends Cracked-nagellack får lite smalare sprickor om man målar ett tunt lager!

Depend kan man köpa lite var som helst och är inte alls svårt att få tag på! Mavala likaså! Barry M beställde jag på nelly.com för länge sedan, men det finns tyvärr inte kvar där! Jag hittade deras produkter här nu, de verkar inte finnas att köpa i Sverige längre dock!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *