Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Lips/Läppar

Red Carpet

Igår testade jag en annan färg av Lip Stain från E.L.F som heter “Red Carpet”:

img_6882c2

Red Carpet är en (enligt mig) perfekt röd färg! 🙂 Som ni såg i föregående inlägg så är Lip Stain både färg och läppglans, men igår körde jag alltså bara med färgen. Den höll väldigt bra! Det var nästan som att ha en läpp-penna på läpparna men det var inte lika tjockt och torrt. Det kladdade inte alls och jag behövde egentligen bara applicera mer efter halva dagen, riktigt bra! Efter en hel dag var läpparna fortfarande inte torra, perfekt! Man kan nog till och med pussa på någon utan att det kladdar av sig! 😀

img_6885c

Nya favoriten 🙂

Förutom Lip Stain använde jag även Wet Gloss Lash & Brow Mascara:

img_6862c

Det håller ögonbrynen på plats hela dagen. Mascaran som är i ena änden har jag inte provat ordentligt. Senast när formulan för ögonbrynen tog slut använde jag den genomskinliga mascaran för ögonbrynen istället. Det fungerade också bra 🙂 Det här är en av produkterna jag använder varje gång jag sminkar mig!

Är E.L.F för bra för att vara sant? 🙂

0 Comments

 • Maja

  Det kan inte jag heller låta bli att undra… är det verkligen inget vax, lanolin, karmin osv i produkterna?

  • Basma

   Det går att läsa vilka ingredienser de har på alla deras produkter, finns en liten flik med “ingredients” bredvid “description”: http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~159.htm . Brukar alltid dubbelkolla där och har aldrig sett karmin etc.

   ELF har tidigare gått ut med detta:

   “We do NOT test on animals or endorse such practices. Our products do not contain animal derived ingredients. Beeswax has been replaced by synthetic beeswax and lanolin has been replaced by Bis-Diglyceryl Polyacyladinpale-2. We currently support HSUS and are partners with PETA in the Caring Consumer Project. Please see our philosophy page for further explanation on our company.” – from eyeslipsface.com

   Jag hoppas att de inte ljuger 🙂

   Märket “Urban Decay” har däremot ögonskuggor och läppglans i deras “Vegan”- flik som har spår av karmin. Det finns veganer som väljer att använda det ändå, men jag tycker att det är äckligt! Man ska alltid dubbelkolla saker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *