Brushes/Sminkborstar,  Everyday Minerals,  Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Korres,  Lips/Läppar,  Lush,  Other/Övrigt

Enkel sotning!

Hej på er!

Idag tänkte jag visa er hur jag brukar göra en enkel sotning.

Det här gjorde jag i onsdags efter jobb och innan jag skulle på Red Hot Chili Peppers, då passade det med en sotning! Eller hur? 🙂

Eftersom jag redan hade lite mascara så var det kvar innan jag började. Jag började med att lägga på en bas innan ögonpennan och ögonskuggan. Jag använde Lush Colour Supplement:

img_6936c

Doppa aldrig fingrarna direkt i burken eftersom det blir en bakteriehärd som kan ge finnar och sådant! Jag brukar använda baksidan av en borste som jag sedan rengör! Dutta lite på ovansidan av handen och applicera på ögonlocken med fingrarna.

Sedan är det dags för ögonpennan! Jag valde Korres Pencil Eyeliner som är riktigt bra! Det är inte så noggrant hur rakt man målar och sådant eftersom man ändå ska sudda ut det senare:

img_6942c

Sedan är det dags att sudda ut det svarta med en borste; jag valde Everyday Minerals Smudge-borste! Man kan låta lilla “vingen” i hörnet av ögat vara kvar om man vill:

img_6948c

Om man vill kan man sedan sudda ut kanterna med en större borste:

img_6949c

Efter det är det dags att applicera en svart ögonskugga ovanpå pennan. Det är bra eftersom den torra ögonskuggan fäster bra på den kladdiga pennan! Jag använde Everyday Minerals mineral-eyeliner:

img_6953c1

Sedan ska man sudda ut kanter med en större borste!

Om det har kommit lite utanför kan man fixa till det med mineralfoundation eller liknande. Jag använde Everyday Minerals concealer och även deras foundation-borste:

img_6954c

Glöm inte mascaran! 🙂 Jag använde “Mineral Infused Mascara från Eyes Lips Face”. I början tyckte jag att mascaran var för vattnig men nu har den tjocknat till lite och är mycket bättre!

img_6955c

Sist men inte minst, ett läppglans i en ljus färg; “Luscious Liquid Lipstick” från E.L.F (Eyes Lips Face):

img_6956c

Voila!

img_6959c

img_6976c2

Anthony Kiedis (sångaren i Red Hot Chili Peppers) är förresten vegan 😀 Yeah!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *