Hair care/Hårvård,  Skin care/Hudvård,  Soma Nordic

Kokosolja!

Kokosolja är så mycket mer än bara en matolja! 🙂 Som jag har skrivit tidigare så kan man använda det till hårinpackning, ansiktsolja och kroppsolja! MEN man kan även använda den till sminkborttagning! Det fungerar riktigt bra också! Det ska helst vara kokosolja som är extra virgin. Man ska ta lite kokosolja på en bomullsrondell som man sedan värmer upp och smälter med fingret mot bomullsrondellen. Sedan är det bara att börja ta bort sminket! Om man blir för oljig efteråt kan man torka av lite av kokosoljan.

Ett stort plus är att den ersätter många andra produkter och att en burk räcker länge!

Det här är den jag brukar använda:

screen-shot-2011-08-10-at-9-03-09-pm

Det finns många andra märken som ska fungera precis lika bra och kokosolja finns oftast att köpa på hälsokostaffärer!

6 Comments

 • Cecilia

  Älskar min cocosa! 🙂 kan inte du skriva lite om de sakerna som är animaliska i smink? Lite info typ om vad det heter i innehållsförteckningen, och hur det framställs?

  Tack för en bra blogg!

 • Lisa

  Fin blogg ;D Kan tipsa om olivolja också, har använt det för sminkborttagning i flera år och aldrig hittat något bättre. När det är så kallt är min kokosolja alltid stenhård, så olivolja är smidigare.

  • Basma

   Tack Lisa!! 😀 Tack för tipset också! Funkar det bra på vattenfast smink? Det känns som att naturliga oljor är det bästa för sminkborttagning! 🙂 Ska prova olivolja också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *