Brushes/Sminkborstar,  Everyday Minerals,  In my make-up bag,  Lips/Läppar,  Obsessive Compulsive Cosmetics (OCC)

Obsessive Compulsive Cosmetics!

Gott Nytt År allesammans! 🙂

Idag tänkte jag skriva om ett helt otroligt lip stain/lip tar från Obsessive Compulsive Cosmetics! Det är alltså som ett flytande läppstift! Det som är så bra med dessa är att färgerna är starka och det finns även jättemånga färger! De är inte kladdiga heller! Det enda man får tänka på är att inte råka stöta emot eller smeta ut färgen då den inte riktigt torkar, den är som ett vanligt läppstift, men mycket lättare! Jag vet inte riktigt hur dessa beter sig när man har de en längre period dock, men man behöver inte alls mycket färg för att det ska synas! (Jag applicerade dem med hjälp av Angled Brush från Everyday Minerals.)

Jag fick tre färger i julklapp (lucky!!):

img_9396c

img_9426c

Färgerna är (från vänster till höger): Pageant, Anime och Harlot.

De köptes på den här sidan: http://www.cocktailcosmetics.co.uk/OCC-Obsessive-Compulsive/Obsessive-Compulsive-OCC-Lip-Tar-Selection men det finns fler återförsäljare!

Pageant:

img_9437c

Anime:

img_9443c

Harlot:

img_9445c

I like!

Hoppas att ni får det någorlunda lugnt nu på nyårsafton! Vi ses nästa år! 😀

11 Comments

 • Sara

  Hej,

  Du har en väldigt inspirerande blogg som jag följt lite nu. Tänkte be dig om råd.. Jag har fått ett presentkort på Åhlens och ville höra om du vet något läppstift som är vegan där? Söker något rött och förföriskt!

  Sara

  • Basma

   Hejsan Sara!

   Tack! Vad roligt att höra! 🙂
   Jag var på Åhlens igår och tittade lite efter röda läppstift efter att jag såg din fråga. Förut skulle jag tipsat om Korres! Men de har dessvärre inte Korres-smink kvar på Åhlens :/ Jättesynd!
   De har bara hudvård från Korres och då finns det “lip butter” kvar att köpa: http://www.korresscandinavia.com/productcategory.aspx?categoryId=531893ad-fb20-4843-932f-6fcd2bcf8ecf men jag kan inte tänka mig att det ger jättemycket färg!
   Jag kollade på smashbox också men deras läppstift är inte heller veganska (innehåller karmin etc). Annars finns det mycket nagellack från t.ex. Mavala där! Jag hoppas att du hittar något kul där i alla fall! Skriv gärna vad det blev! 🙂

   • Sara

    Hej,

    Det blev 7 nagellack från Depend samt ett från Mavala (färg Mexico). Finns det någon annan butik som har en bra rött förföriskt läppstift som inte kostar skjortan?

    Hälsningar Sara

    • Basma

     Hejsan!
     Åh kul! Mexico, det är rött va?
     Hm, jag måste fundera lite på om det finns någon butik som säljer läppstift som är veganskt! De läppstift som finns på butiken innehåller alltid bivax, så onödigt!

     Men jag kan tipsa om läppstift på nätet så länge:
     – ELF har väldigt bra smink som är billigt också, denna är riktigt bra: http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~159.htm i färgen “red carpet” men de har fler läppstift också! Denna kanske kan vara något också http://www.eyeslipsface.co.uk/product.asp?prodID=87&currency=SEK i färgen “Cheerful cherry”
     http://www.manicpaniccollection.com/LIPSTICK_c_34.html i färgen vampire’s kiss eller tainted love!
     – Korres http://eleven.se/korres-guava-lipstick-8942.html , skulle själv vilja testa färgen “wine red”, men denna är ju dyr!

     Hoppas att du hittar ett fint rött läppstift i din smak! 🙂 Berätta gärna om du beställer något och vad du tycker!

     • Sara

      Åh ELF fantastiska priser ju. Levererar de snabbt? (vill ha läppstiftet till början av feb ska på fest) Ska nog lägga en beställning där. Är allt vegan eller har de markerat ut de som är?

     • Basma

      Ja, jag tycker verkligen om Elf för deras priser och smink! Deras ögonskuggspalett är jättebra och detta är en favorit: http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~22.htm för läpparna! Läppglans med färg 🙂
      Jag skulle nog köra på lip stain i “Red carpet” som jag skrev innan om du vill ha en riktigt (knall)röd hållbar färg! 🙂 Jag har använt den förut i bloggen! Jag brukar använda den utan läppglanset ovanpå!
      Jag vet inte riktigt om du kommer att hinna få sminket till början av februari, har man tur så kanske? När jag har beställt så har det alltid tagit mer än en vecka!
      Allt ska vara veg! Jag brukar alltid dubbelkolla ingredienserna men jag har aldrig sett något animaliskt där. Så här skriver de på sin sida:

      “We do NOT test on animals or endorse such practices. Our products do not contain animal derived ingredients. Beeswax has been replaced by synthetic beeswax and lanolin has been replaced by Bis-Diglyceryl Polyacyladinpale-2. We currently support HSUS and are partners with PETA in the Caring Consumer Project. Please see our philosophy page for further explanation on our company.”

     • Sara

      Fantastiskt! Jag lägger nog en beställning under dagen så får vi se när det kommer, får låna av en vän om det inte hinner komma till festen. Jag hör av mig framöver så du får veta vad jag tyckte samt någon fin bild kanske! Många varma kramar från Sara

     • Basma

      Ja, det skulle vara jättekul!! 🙂 Gör gärna det!
      Jag hoppas att det hinner komma fram och att du har kul på festen! 🙂
      Kram på dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *