Apoliva,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Korres,  Obsessive Compulsive Cosmetics (OCC),  Urban Decay (not vegan friendly anymore)

Apoliva smink!

För ett tag sedan var jag inne och tittade i apoteket och såg att Apoliva har kommit med en hel sminkserie! Det verkade intressant så jag mejlade de och frågade om ingredienserna:

“Hejsan!

Jag har en fråga om smink från Apoliva!
Är allt smink fritt från animaliska ingredienser? Som t.ex. animaliskt glycerin, kaolin etc? Jag vet att vissa produkter innehåller bivax i alla fall som också är animaliskt.
Vilka varor är helt fria från animalier (inkl bivax)?

Skulle vara jättetacksam för svar! Jättekul att Apoliva kommit med smink! 🙂

Tack på förhand! “

Det här är svaret jag fick:

“Hej,

Apoliva mascara och Apoliva läppstift innehåller naturligt bivax.
Alla övriga Apoliva makeupprodukter är helt fria från animalsika ingredienser.


Med vänliga hälsningar
Johanna Håkansson
Apotekets Kundservice”

Härligt! 🙂 Sedan tidigare har jag redan fått svaret “Sedan många år djurtestas inte kosmetiska och hygieniska produkter som säljs på apotek.” så igår var jag inne och köpte deras svarta kajal (89 kr):

img_7205c

img_7191-copy

Kajalen var mycket bättre än jag trodde! Den gav inte lika mycket färg när man applicerade den på insidan av ögat i tårkanalen som Korres Eyeliner Pencil gör, men den höll väldigt bra under dagen och smetades inte ut!

Förutom kajalen så har jag OCC lip tar, i färgen “Pageant” på läpparna. Detta är en väldigt stark färg och man behöver bara lite för att det ska synas, tar man för mycket så finns risken att det kladdar utanför läpparna. Runt läpparna har jag Urban Decay’s ”Glide-On Lip Pencil” i färgen Ozone, för att färgen inte ska glida utanför.

Glöm inte att ändå läsa innehållsförteckningen på saker! Ibland kan smink innehålla spår av olika ämnen som t.ex. karmin (krossade löss). Jag har inte sett det på Apolivas smink men på andra märken. Karmin har även numret “CI 75470” men det brukar stå bredvid siffran att det är Karmin/Carmine! Jag brukar leta upp ingredienserna på internet och se hur de framställs för att vara säker, om det är något jag inte sett tidigare. Det är alltid smidigt om företaget också kan ge svar om ingredienser, som den här gången!

Får man inte tag på sminket på apoteket så kan man också hitta det här på deras hemsida!

Jag kommer att testa mer av deras smink. Är lite sugen på att se hur läppglanset är och concealern också! 🙂

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *