Crearome,  Hair care/Hårvård

Ricinolja!

Hej på er!

Igår fick jag äntligen tag på ricinolja. Jag läste någonstans att det ska vara jättebra för håret och att håret ska växa snabbare! Så jag var tvungen att testa för att se om det verkligen stämmer 😀 Jag har försökt få tag på det hela veckan, men tydligen så skrev Carolina Gynning om att det skulle vara bra för håret i hennes blogg, så alla gick ut och köpte det! Haha.. anyway 🙂

Ricinolja säljs på hälsokost och apotek. Det säljs som laxermedel på apoteket, trots att det bara är ricinolja. Jag vet inte hur apotekets är jämfört med hälsokost-oljan! Det står t.ex. inte om den är kallpressad eller inte på apotekets.

Ricinoljan är väldigt kletig och känns nästan som sirap! Så här gjorde jag:

  • Applicerade oljan genom att kamma igenom och gnugga hårbotten med händerna, hade sedan i kokosolja också. Det bästa är kanske att blanda oljorna först dock och sedan applicera! Det krävs inte mycket olja!
  • Jag lät det sitta i håret och hårbotten i 40 minuter!
  • Eftersom jag kör med balsammetoden så vill jag helst inte använda schampo, så jag blandade bikarbonat (ca 2 msk) och vatten i en gammal balsamförpackning.
  • Applicerade bikarbonatsblandningen i håret när jag duschade och gnuggade. Lät blandningen sitta i håret ett tag.
  • Tvättade sedan håret med balsam två gånger (gnuggade något frenetiskt för att få ur oljan!).

Jag var nästan förberedd på att behöva tvätta håret igen men jag tycker inte alls att det är fett eller oljigt! Håret känns väldigt lent just nu, men vi får väl se om det kommer att växa snabbare! Kommer att testa den här kuren varannan dag i alla fall, om jag orkar! 🙂

Så här ser mitt hår ut nu, efter en gång:

img_7208c

Det är ingen större skillnad mot hur det brukar se ut, får se om det blir någon skillnad om några veckor!

Om man inte kan köpa den i affären så finns den att beställa på Bodystore i antingen 100 ml-flaska eller 500 ml-flaska.

Här står också en massa andra användningsområden. Det står att det även ska hjälpa till med att göra ärr mindre synliga etc. Intressant om det fungerar!

Detta är förresten mitt 60:e inlägg! 🙂 Woho!

God natt på er!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *