Eyes/Ögon,  Face/Ansikte,  In my make-up bag,  Lips/Läppar,  Manic Panic Collection,  TiKei Mineral Makeup

Deadly Night

Idag provade jag Manic Panic Collections läppstift i färgen “Deadly Night”, en riktigt snygg lila färg! 🙂

img_9555-copy2

Eftersom jag ville att all fokus skulle vara på läppstiftet så var jag noggrann med att lägga en bra slät bas och inget rouge! Jag använde först Lush Colour Supplement som en kräm-concealer där jag ville täcka t.ex. mörka ringar runt ögonen. Sedan använde jag TiKei concealer, foundation och finishing veil!

Förutom läppstiftet och basen använde jag också Manic Panic Collection Mascara!

7 Comments

 • aliensex

  Hej! Jag vill ta upp en grej. Jag såg på vegan att du accepterade tex Isadoras utsago om att de inte testar bara för att de skriver det. Men det är väl knappast ovanligt att företag som testar allt utom slutprodukterna, i enlighet med reglerna, hävdar att de inte testar? Det är jätteviktigt att vara kritisk mot sådana här stora företags lögner. Jag tycker att det är viktigt att du som har bloggen är det, så att man kan lita på de märken som du tipsar om. Tack för en bra blogg!

  • Basma

   Hej!

   Du har rätt i att det är viktigt. Eftersom jag var osäker så försökte jag hitta mer information om dem men jag hann inte skriva mer innan du skrev på veganforumet! Det var som sagt lite hastigt att jag skrev så i andra inlägget (var på jobbet). Jag är väldigt kritisk och det krävs ganska mycket för att jag ska köpa smink. Jag brukar kolla olika källor och även mejla företag! Ser jag något suspekt så brukar jag direkt strunta i att köpa etc. Jag köper t.ex. inget från Bodyshop för att de köptes upp av L’Oréal. Även om inte Bodyshop testar på djur så blir det en vinst för L’Oréal som gör det.

   Jag brukar även skriva om spårämnen som vissa veganer struntar i. Jag skulle inte kunna använda något som har spår av karmin och jag tycker att det är viktigt att folk vet om att det finns spår av animaliska ämnen! Urban Decay har t.ex. ögonskugga som de säger är vegansk, men den har spår av karmin. Jag har nog skrivit om det i ett inlägg förut i och för sig.

   Jag hoppas att detta inte gjorde mig mindre trovärdig. Jag är väldigt kritisk som sagt och skriver också ofta på min blogg hur jag kommit fram till att företag är vegvänliga. Ska inte skriva något utan att vara helt säker så slipper det bli missförstånd! Det har aldrig slagit mig in att köpa produkter från IsaDora, MaxFactor etc.

   Tack så mycket för att du läser min blogg! 🙂

 • aliensex

  Jag förstår. Blev lite snabbt paranoid bara 😀 Så klart inte alls mindre trovärdig. Jag tycker du är tydlig och bra, mycket bra att man får ta del av dina brev till företagen och så. Keep up the good work!

 • Lutrinaë

  Too bad I can’t understand because I also have a blog about vegan/cruelty free makeup & cosmetics and yours seems interesting from the pictures!

  Good continuation

  • Basma

   Thank you for the kind words! 🙂 I checked out your blog too and it looks great! Are you from France? I’m going to read more on your blog 😀
   Hope all is well, I’m glad you sent a comment!
   To the right on the top of my blog you can translate my page to English! The translation isn’t perfect/good at all, but maybe you can understand a little more 😀
   Have a great day!

   • Lutrinaë

    Thank you you’re so nice :o)

    I’m from France and I live in Martinique, a (very beautiful) Caribbean island for 3 years now.

    Yeah I saw that once I already sent the message ahah… I like to discover vegan products from different places and I can’t wait to see what you have in Sweden :o)

    Have a nice evening^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *