Apoliva,  Everyday Minerals,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Korres,  Lips/Läppar

Sotning!

Tredje inlägget för kvällen! 😀

Det här är en sminkning jag hade igår:

img_9585c

Jag använde Apolivas ögonpenna/kajal som ögonskugga genom att rita längs med globlinjen och sedan sudda ut det svarta med hjälp av Everyday Minerals Smudge-pensel!

Förutom det, basen och eyeliner/mascara har jag använt Korres Guava Läppstift i färgen Mauve. Grymt läppstift! 🙂

 

11 Comments

  • Basma

   Tack tack! 🙂 jättekul att du kommenterar! Oh färganalys? Det var nytt för mig! 😀 Jag har hört om att sminka sig utefter hudfärg och ögonfärg, som t.ex att olika nyanser av rött läppstift passar till olika nyanser av hudton! Det här var riktigt intressant!! Älskar färglära och sådant! Jag verkar vara deep winter som du säger! Vad är du?? 🙂

   • aliensex

    Det uppfanns på 80-talet, då delade man in efter fyra kategorier, vår, sommar, vinter och höst. Nu finns det 12 säsonger med tre olika underkategorier till årstiderna. Jag har läst på några olika hemsidor och så kunde jag inte låta bli att köpa boken av hon som utformat de tolv olika. Hon håller på att jobba med att utöka sitt system just nu verkar det som 😀
    Det här är en ganska bra sida http://www.thechicfashionista.com/seasonal-color-analysis-2.html
    Jag är intresserad av färg, skönhet och är analytiskt lagd så det är som en dröm för mig. Det bygger helt enkelt på att analysera sin naturliga färgsättning och utifrån det välja färger som harmoniserar med detta, och så blir man skitsnygg. Jag är en light summer tror jag, även om jag inte hundra passar in i kategorin. Du har djupt mörka ögon och hår, så jag tänkte att du är en “deep”, men beroende på om du är varm eller kall så är du en vinter eller höst tänkte jag :). Slut på den oändliga historien!

    • Basma

     Det här är jätteintressant! 😀 Jag får se om jag skriver något om färger och smink i ett inlägg! Jag kan inte jättemycket om just det här sättet men jag har läst lite om komplementfärger och sådant, det verkar kanske vara samma med vilka färger som passar vem. Men färganalys verkar vara mycket mer grundligt! 🙂
     Jag är nog kall i min ton som du säger, blir såklart lite varmare när jag blir solbränd men oftast är jag nog kall/olivfärgad i hudtonen!
     Vad har du för färger på ögon/hår? 🙂
     Tack för att du berättade mer om det här! Jag tycker också sånt här är jättekul 🙂

   • aliensex

    Personer med olivtonad hy brukar gå under deep winter så det stämmer nog bra 🙂 Själv har jag blågrågröna ögon och min naturliga färg är både askblond och röd. Så jag är lite svåranalyserad men jag har tydliga rosa undertoner i hyn och är väldigt ljus, så jag går nog under light summer. Hon som har skrivit boken jag läser har ett problem- hon stoppar in alla rödhåriga under varma säsonger i princip, vilket inte riktigt stämmer men. Jag har börjat shoppa efter systemet, och det är sjukt kul att upptäcka färger som man inte brukar ha, som väcker ansiktet till liv!
    Teorin bakom färganalys handlar om att analysera kyla-värme, kontrast-dovhet, ljus-djup. Och när man bär färger som ligger på samma skala som den färgsättningen man har så harmoniserar det och passar. Om man jämför sommarsäsonger och vintersäsonger tex så är båda kalla men vintern har högre kontrast och djup, medan sommar är ljusare och lite dovare.

    • Basma

     Jag har faktiskt börjat tänka mycket mer på det här sedan du skrev om det. Som när jag tittar på serier/film så brukar jag tänka på deras sminkning och vilken typ de kan tänkas tillhöra, riktigt kul! 🙂
     Häftigt vad olika färger kan framhäva! 🙂

 • Malka

  Hej! Vilken härlig blogg du har! Jättekul läsning! Tänkte fråga dig som verkar ha koll på det här med smink om det finns någon bra vegansk eye make-up remover som du kan rekommendera.

  • Basma

   Tack Malka! 🙂 Jättekul att höra! Jag brukar använda Rosenvatten från Rosenserien som makeup-remover! Den funkar jättebra! Jag vet inte hur effektivt den tar bort vattenfast mascara dock eftersom jag inte har provat det själv. Jag brukar använda Rosenseriens ansiktstvätt, rosenvatten och fuktighetskräm för ansiktet. Bra grejer! 🙂 Har man inte makeup-remover kan man också använda t.ex. kokosolja, smidigt och bra! Tack för att du läser min blogg!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *