Hair care/Hårvård,  Hair dye/Hårfärg,  Manic Panic

Rock’n’roll red!

Jag kände för att göra något nytt med håret, så jag tänkte att jag kunde färga det lite rött 🙂 Manic Panic har grymma hårfärger som är veganska! Jag brukar använda den svarta hårfärgen ibland och den brukar hålla jättelänge! Det man ska tänka på deras färger är att de färgar av sig på handduk och kanske örngottet också.

En till sak som är bra med Manic Panics hårfärger är att de knappt luktar något och det är den enda hårfärgen som jag vet att jag tål både doften på och som inte får min hårbotten att klia. (Jag tål inte henna heller), Det känns snarare som att ha en hårinpackning i håret än hårfärg.

Jag använde denna färg (Rock’n’roll red):

img_9714c

Jag köpte även ett set med gummihandskar, plastmössa och kam (59 kr):

img_9711c1

Det fungerar att köra med gummihandskar som man kan köpa på t.ex. ICA. Man kan även ha plastfolie eller en plastpåse på huvudet för att täcka håret. Det går att använda gummihandskarna flera gånger, det är bara att tvätta av de och låta de torka!

Nu har jag redan mörkt hår, så jag visste att det kanske bara skulle synas lite rött ute i solen:

img_7422c

Man kan bleka håret först om man vill eller göra slingor eller få starkare färg men jag har blekt slingor i håret förut, det gör jag inte igen 🙂 Jag har redan torrt hår och det blev ännu torrare av det! Manic Panics blekningsmedel är annars veganvänliga:

screen-shot-2012-02-29-at-10-51-15-pm

Eftersom de här färgerna inte är som traditionella härfärger med massa kemikalier i så kan man ha i hårfärgen länge, man kan till och med sova i den för att färgen ska sitta i längre. Den här gången hade jag färgen i håret i två timmar och jag tyckte att det räckte! De röda/extrema färgerna håller nog inte lika länge som den svarta färgen “Raven”.

Jag köpte färgerna på Shock som ligger på Drottninggatan 81A för 113 kr styck! Men förut har jag beställt hårfärgen från http://www.dream-gate.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=259 (ca 90 kr styck). Förväxla inte sminket  på denna hemsidan från “Manic Panic” med “Manic Panic Collection”, det är bara linjen “Manic Panic Collection som är helt veg!

Någon mer där ute som har provat Manic Panic och vill dela med sig av bilder på hur det blev? Skicka gärna till mig på vegansmink@gmail.com !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *