Lips/Läppar,  Rosenserien,  Urban Decay (not vegan friendly anymore),  Violent Lips

Violent Lips – Red Glitterati!

Hej på er!

Som sagt så provade jag den röda Glitterati igår! 🙂

img_7693c

Det blev riktigt snygg färg och man ser verkligen att det är glitter på läpparna! Det är svårt att göra glittret rättvisa på fotona 🙂

img_7741c

img_7707c

 

Som ni ser så skalade det sig lite; Glitterati var lite svårare att applicera än Leopard för den var lite tjockare. Man ska också forma munnen i “Oh” istället för “Ah” (som för Leopard) och det var nog lite där jag gjorde fel, det var svårare att få till det, men jag ska definitivt prova fler färger! Man får nog räkna med att i alla fall en Violent Lips kan gå åt att man gör fel!

Jag tycker att Glitterati passade riktigt bra med läppglans! De blev lite torrare än Leopard. Jag provade lite olika läppglans på handen på en bit som blev över efter applicering för att se vilket läppglans som inte löser upp färgen. Urban Decays “Big Fatty Lip Plumper” gick bra att använda! 🙂 Så här såg det ut med läppglans:

img_7747c

Eftersom läpparna skalade sig lite pga. min applicering så var jag ändå tvungen att ta bort de innan jag gick ut. (Tråkigt med tanke på att de var snygga!!) Leopard som jag provade dagen innan höll däremot i över 5 h tills jag skulle gå och lägga mig och de såg fortfarande exakt likadana ut! De använde jag inte med läppglans. Nice! 🙂

Jag fick bort läpparna med hjälp av Rosenseriens Rosenvatten, men det funkar också att gnugga bort med olja!

5 Comments

 • Anna Sundström

  Hej Basma!
  Va bra att du hittat ett till läppbalsam, jag ska rekomendera det på violentlips sidan.
  Ha det bäst/ Anna

  • Basma

   Hejsan! 🙂

   Tyvärr så har jag inte skrivit om Henna än! Jag skulle kunna kolla upp märken som är veg osv, men jag kan tyvärr inte prova dem själv för att jag är superallergisk mot det! 🙂
   När jag har provat Henna förut så har jag märkt att det inte ger lika mycket/stark färg som andra hårfärger, men allt sådant beror på vad man har för hår!
   Säg gärna hur det gick sedan om du provar henna! Vilket märke ska du använda?
   Lycka till!

   • Virvelvindsflickan

    Hej igen!

    Åh. trist. Tror faktiskt dock att alla henna är veg. Men vem vet?
    Aha, shiet. vad trist ändå! Vad/vilka märken färgar du håret med då?

    Jag vet inte vilket märke än. Men jag ska ha rött. åtminstone.
    Tack! Kan återkomma när jag vet hur gick :>

    Beställde faktiskt röd henna men de skickade fel så jag fick en orange toning, så för tillfället är jag fast i en orange hårfärg. Dock örthårfärg, så känns lite bra. ändå.

    • Basma

     Hejsan! 🙂

     Ja hm jag har inte riktigt forskat i det, men tror att de flesta henna som är naturliga ska vara okej!
     Har hört att den gula hennan som finns på hälsoaffärer (Herbique) inte har någon innehållsförteckning vilket är lite konstigt! (stod lite om det här: http://lockig.se/viewtopic.php?f=18&t=9680) Men samtidigt har jag också läst “Herbique Henna består uteslutande av pulvriserade blad från Henna-busken.” så man blir lite förvirrad haha, men det borde vara lugnt i så fall!

     Lush henna verkar vara poppis också som du säkert redan vet :), men har som sagt inte provat det själv så det är svårt att ge råd tyvärr!

     Har bara provat henna för längesen, brukade bli en röd ton i håret. Eftersom jag har mörkt hår blev det ingen drastisk skillnad, men det blev fint! Största skillnaden med henna om man jämför med traditionell hårfärg är att det är lite kladdigare, men det kan man ju leva med! Det luktar också kanske starkt, men är mer en växt-doft, ingen kemikalisk doft!

     Jag brukar använda Manic Panic som är grymt! Redan färdigblandat i en burk och man kan ha det i håret hur länge som helst! Känns mer som en hårinpackning, har inga starka kemikaliska dofter; inga dofter alls nästan! Här kan du se färger och klicka på färgerna för att se folk som använt det! Finns många fina röda färger! 🙂
     Jag brukar beställa det här där det blir billigast även med frakt inräknat! Annars kan man köpa det om man har vägarna förbi Shock i t.ex. Stockholm, men där är det lite dyrare som sagt!

     Jaha, ajdå! Sådant som händer haha. Men du fick alltså en vanlig hårfärg, inte henna? Orange är väl lite somrigt i alla fall? 🙂 Men inte så kul om man vill ha rött!
     Skulle vara kul att se bild på ditt hår sedan och se hur det blev! Blir nyfiken! 🙂 (skicka gärna till vegansmink@gmail.com sen om du vill!)

     Hoppas att det här hjälpte på något sätt i alla fall och hoppas att det blir lyckat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *