Hair care/Hårvård,  Hair dye/Hårfärg,  Manic Panic,  No poo/Balsammetoden

Manic Panic Classic Cream – Raven

Hej på er! 🙂

För några dagar sedan färgade jag håret med Manic Panics Classic Cream, den vanliga hårfärgen alltså:

img_7824c

Här ser ni innehållsförteckningen (klicka på bilden för att se den större):

img_7825c

Kollar man på ingredienserna så ska hårfärgen passa med balsammetoden! 🙂

Man kan färga håret på olika sätt med den här hårfärgen och ha i den i håret i olika tider; man kan till och med sova med den i håret över natten! Om man vill så kan man föna håret innan man tvättar ur färgen för att den ska fästa ännu bättre, men jag har inte direkt märkt skillnad när jag har gjort så! Någon där ute som har märkt någon skillnad?

Den här gången gjorde jag så här:

 • Smorde in panna och huden som är närmast håret med kokosolja för att kunna få bort färg som kommer utanför lättare
 • Applicerade färgen på rent och torrt hår! (Använd gummihandskar, annars kommer ni bli helt svarta om händerna)
 • Satte upp håret och satte på mig en plastmössa
 • Lät det sitta i 2-3 timmar
 • Tvättade ur färgen, använde Garant Såklart Balsam! Man behöver dock inte tvätta ur färgen med varken schampo eller balsam, det räcker med att skölja ur den med vatten

Hur gör ni?

Det som är bra med den här hårfärgen är inte bara att den håller (i alla fall på mitt hår) utan att den känns mer som en inpackning. Jag blir inte torr i håret av den. Dessutom luktar den knappt något, särskilt om man jämför med andra hårfärger! Jag börjar inte heller klia i hårbotten av den, men jag kan inte använda andra hårfärger som t.ex. Tints Of Nature.

En sak att tänka på är att ha ett mörkt örngott i början eftersom det kan färga av sig lite de första nätterna!

Här är före- och efterbild:

img_7830c

Wow, jag som trodde att jag redan hade nästan svart hår 🙂

Jag köpte färgen på Shock som ligger på Drottninggatan 81A för 113 kr! Jag har också beställt hårfärgen från http://www.dream-gate.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=259 (ca 90 kr styck). Förväxla inte sminket ”Manic Panic” på denna hemsidan med ”Manic Panic Collection”, det är bara sminklinjen ”Manic Panic Collection som är helt veg!

4 Comments

 • Bela

  Haha! Jag färgade nyss håret med manic panic raven and guess what? Jag blev rödhårig. Jag hade svart redan innan och ville bara färga utväxten men tog hela håret för att jämna ut färgen. Håret är svart men utväxtranden och hårbotten är blodröd and it ain’t blood ;P
  Vad gjorde jag för fel månntro?

  • Basma

   Haha åh nej!!! Sist jag färgade håret med Raven så blev jag också röd i hårbotten (men håret blev helt svart), brukar alltid bli blå-svart i hårbotten annars! Så jag undrar om det är något med den batchen eller om de ändrat lite i formulan hm… jag ska dra iväg ett mejl till dem och fråga! 🙂 Skriver när jag fått svar!
   Hoppas att du kan rädda det på något sätt med en annan hårfärg kanske? Synd att det blev så!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *