Garant Såklart,  Lush,  No poo/Balsammetoden

Veganese

Igår var jag inne på Lush och köpte balsamet Veganese! Det ska fungera med balsammetoden så jag tänkte testa det som ett tvättbalsam.

461-veganese-400-x-400-72-dpi

Doften var inte den roligaste men den luktar ändå friskt, det blir knappt någon doft kvar i håret när det är torrt heller. Behöver man ett balsam som är väldigt fuktgivande eller ett vårdande balsam så ska man nog ta något annat, men den här fungerade otroligt bra som tvättbalsam! Mitt hår är glansigare, har fina lockar och har fin volym.

img_7964c2

Veganese innehåller SLS i liten mängd som emulgering, så det är därför fortfarande okej att använda det till balsammetoden! Så här skrev Annika som har lockig.se :

“Det är ett balsam, så jag utgår ifrån att SLS är med som emulgeringsmedel. Om man vill undvika SLS av andra skäl är det naturligtvis en sak, men ur schampofri synvinkel är det okej. Det är i schampon man måste akta sig för SLS eftersom det är där det ingår som tvättaktivt – kraftigt uttorkande – ämne.”

SLS ( Sodium Lauryl Sulphate) är annars ett ämne som finns i väldigt många skönhetsprodukter och det är inte särskilt trevligt för vår kropp :/. Här finns den i alla fall inte i stor mängd, men jag skulle vilja undvika så mycket gifter som möjligt!

Vill ni veta mer om balsammetoden så finns det mycket info på den här hemsidan: http://lockig.se/viewtopic.php?f=21&t=1436.

Jag har också gjort ett annat inlägg om det här.

Men, all in all: ett bra balsam för de som inte behöver mycket fukt eller som tvättbalsam! 🙂

7 Comments

  • Basma

   Tack! 🙂 Det är en otrolig skillnad mot förut när jag inte körde med balsammetoden! :O Hur ser ditt hår ut? Känns det bättre efter att du också kört med balsammetoden? Skulle vara kul att se före och efter-bilder!
   Har du förresten hunnit testa Jessicurl-inpackningen?

   • sistergnu

    Jag har hela collage med utvecklingen av mitt hår 😀 Lite har jag lagt upp på lockig men jag väntar typ på att fylla det andra collaget och sedan lägga upp för en dramatisk effekt! Håret har definitivt blivit bättre men jag har haft lite problem förra året, tappade mycket hår efter någon toning och sedan dess har det varit lite torrt och det trasslar sig lätt, fastnar ludd i det och blir tovor. Senare gjorde jag en blekning också som risade till det mer. Så håret är liksom fint, men det blir torrt. Jag gillade Jessicurl, jag trodde inpackningen skulle vara för tung men mitt torra suger åt sig 😛 det blev ingen dramatisk skillnad. Jag ska fortsätta med den och får vänta på att jag med tiden kan börja klippa av det slitna. Färgar inte håret längre så tillslut borde det bara vara färskt och friskt hår. Kommer ta ett par år bara 😀

    • Basma

     Åh vad kul att du har gjort ett collage! 😀 Om du vill så kan jag lägga upp det här med sedan när du har fyllt på det mer! 🙂
     Ja usch, blekningar särskilt sliter verkligen på håret! Jag gjorde slingor för flera år sedan som verkligen torkade ut mitt hår, så det gör jag nog inte igen!
     För typ 4-5 år sedan använda jag plattång väldigt ofta så jag fick till slut klippa kanske 15 cm, det var inte kul. Det tar verkligen tid att reparera sådant och få håret att växa ut!
     Oh okej, det låter i alla fall bra att inpackningen inte tynger ner håret för mycket! 🙂 När jag började med balsammetoden så tog det ganska lång tid tills jag bytte till ett lättare tvättbalsam; då kändes det som att håret hade fått tillräckligt med fukt 🙂 Men det tog som sagt tid!
     Det är bara att fortsätta sådär och vara tålmodig 🙂 Hoppas att det går snabbare än ett par år haha!

   • sistergnu

    Kanske det 😀 men det dröjer nog. Jag håller på att odla ut jättelångt hår och jag har passerat axlarna nu så det är nog två år kvar till jag har nått ideallängden 🙂 men vad kul att du frågar! Har du själv några bilder att göra collage av vore det ju skitkul om du la upp! Vilken hårtyp har du? 3a? 3b?

 • Andrea

  Jag har precis börjat med balsammetoden men har problem med att hitta produkter som passar min hårtyp. Har du några tips på bra balsam? Ser ut som att vi har ungefär samma hårtyp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *