Abba,  Hair care/Hårvård,  No poo/Balsammetoden

ABBA Gentle Conditioner

Gentle Conditioner är ett “Leave In”-balsam; man ska alltså ha i det i blött hår efter att man duschat och sedan inte skölja ur det! Det är gjort för att vårda både hår och hårbotten och är det är det enda ABBA-balsamet som passar med balsammetoden, då de andra innehåller silikoner! (Det finns parabener i detta balsam! Så vill man inte använda det så ska man inte använda den här produkten).

Mitt hår har varit riktigt torrt och frizzigt senaste veckan så jag ville prova något nytt, dessutom har jag hört om att ABBA ska vara vegvänligt väldigt länge. När jag var på PUB (en trappa ner, utanför hälsokostaffären) i Stockholm såg jag att de sålde deras produkter och var tvungen att testa! Det här balsamet kostar 210 kr, så förväntningarna var höga! 🙂

Efter två dagar (använt 2 ggr) så känns håret redan mycket bättre. Jag har både använt det som ett vanligt balsam (inte sköljt ur det helt) och sedan kramat in lite i vått hår efter dusch. Balsamet har en lätt/tunn konsistens, men hjälper ändå väldigt mycket!

Jag har inte gjort något annat annorlunda sedan Före-bilden, förutom att använda ABBA. Annars använder jag Lush Veganese-balsamet som tvättbalsam också!

ABBA finns med på PETAs lista över företag som inte testar på djur!

De har ganska mycket stylingprodukter också, men de har jag inte testat! De funkar nog inte med balsammetoden heller. Men inte alla där ute kör ju med den! 🙂

img_8256c

img_8260c

Gentle Conditioner is a leave in conditioner which means that you don’t rinse it out! It’s supposed to moisturize and soothe both hair and scalp and it’s  the only Abba conditioner that works with the no poo method, since the other conditioners contain silicones. (This conditioner contains parabens, so if you  don’t wanna use that, don’t try this product).

This last week my hair has been really frizzy and dry, so I thought I’d try this product. ABBA isn’t the cheapest line out there so my expectations were high, to say the least 🙂

The consistency is pretty light, but.. it worked really well anyway! I’ve used it two times: both as a regular conditioner (didn’t rinse everything out) and as a leave in conditioner afterwards and it has really helped with my dry hair! 

The only difference in the before-picture is that I didn’t use ABBA. Other than that I use Veganese from Lush as a washing conditioner.

Being vegan friendly and all; ABBAs also on PETA’s list of companies that don’t test on animals!

ABBA also has some styling products that could be interesting (and shampoo of course) ! I don’t think you can use them with no poo though! 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *