Everyday Minerals,  Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Obsessive Compulsive Cosmetics (OCC)

OCC Lip Tar as eyeshadow?

Idag kände jag för att experimentera lite, så jag körde OCC Lip Tar som ögonskugga.
Lip Tar är inte som vanligt läppstift i och med att det inte är lika kladdigt etc. Det behövs otroligt lite för att det ska synas!

Ovanpå det körde jag:

 • ELF rouge i färgen “Fuschia Fuison” för att det inte skulle bli lika kladdigt och för att det skulle hålla bättre!
 • Eyeliner i mineralpulver-form från Everyday Minerals i svart färg i globlinjen och uppåt

Det blev rätt snyggt och det höll otroligt bra även om det var varmt ute!! (Dock vet jag inte hur bra det är att använda läpp-produkter på ögonlocket för ofta, om huden kan andas och sådant).

img_8308c

Today I felt like experimenting and I used OCC Lip Tar in the shade “Anime” as a eyeshadow!

The lip tar isn’t as sticky as regular lipstick, so that’s why I thought this would work. You only need a little of the lip tar to get a lot of colour! I had some powders on top to make it last better:

 • ELF rouge in the shade “Fuschia Fuison”
 • Eyeliner from Everyday Minerals (also as a eyeshadow) in black in the crease

Pretty neet, and it lasted really well even though it was hot outside!! (I don’t know if it’s good to use a lip product on the eyelids too often though).

0 Comments

 • Lina

  Hej! Tänkte bara fråga hur du lyckas så bra med mineralsmink? Jag har efter tips från din blogg beställt prover från Tikei 🙂 Men jag får verkligen inte till det. Just nu använder jag vanlig flytande icke djurvänlig foundation och puder från bodyshop, som kanske inte är så djurvänliga de heller eg? Men iaf så är jag inte nöjd med det här utan skulle vilja börja med produkter från tex Tikei, men hur fasen får man det bra? Tycker det är jättesvårt. Är mineraler alltid bra för huden tänker jag med, att andas in o så? Tack för en superbra blogg!

  • Basma

   Hejsan Lina! 😀
   Vad roligt att du vill prova TiKei! 🙂 Jag fick inte alls kläm på mineralsmink i början heller, det kändes som att det knappt märktes att jag hade på smink. MEN det blir bättre ju mer man övar! Problemet med testerna från TiKei är att de är ganska små, så man kan inte riktigt känna ordentligt och köra med en borste på samma sätt som i en stor burk (i alla fall med foundation). Det som är bra är i alla fall att man kan se vilken färg man ska beställa!
   Det är först och främst viktigt att ha en bra borste! Jag har en borste från TiKei som är riktigt bra; mjuk och tjock!
   Så här brukar jag göra:
   – Smörj in ansiktet med en dagkräm (jag använder Rosenseriens fuktighetskräm), låt det sjunka in
   – Applicera flytande concealer (jag använder Lush Colour Supplement som concealer) eller mineralconcealer där det behövs, mörka ringar etc. Kan skippa det här steget om du vill 🙂
   – Knacka ut lite mineralfoundation i locket, dutta borsten i locket och applicera pulvret i ansiktet genom att dutta och sedan släta ut det med runda rörelser
   – Om jag vill ha lite mer täckning under t.ex. ögonen så använder jag en platt foundation-borste för att applicera lite mer foundation: http://www.everydayminerals.com/store/brushes/large-brushes/brushes-foundation-brush.html
   – Applicera rouge
   – Applicera mineral veil över hela ansiktet

   Jag kanske borde göra som en guide för mineralsmink i bilder? 🙂
   Här är förresten ett bra klipp som IDUN har gjort om applicering: http://www.idunminerals.com/applicering/

   När man väl vant sig vid sminksättet så kommer man inte vilja gå tillbaka till flytande foundation! 😀 Man måste nog ge det en ärlig chans och verkligen prova ordentligt flera gånger!
   Hoppas att det går bra! 🙂 Tack för att du skrev, säg gärna hur det gick sedan!

   • Lina

    Tack så mycket för ditt svar! Ska fortsätta testa med dina råd i åtanke 🙂 Jag skulle absolut bli jätteglad om du skulle vilja göra en guide med bilder, tror många skulle uppskatta en sån 🙂
    Ha det bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *