Hygiene products/Hygienartiklar,  Thai

Thai Deo

Hej på er!

Idag tänkte jag skriva om en produkt som de flesta säkert redan hört talas om! Thai-deon 🙂 Den här deon innehåller ett mineralsalt som heter kalium-alun som är effektivt mot svett. Den innehåller inga farliga kemikalier, oljor, parfymer, emulgeringsmedel, aluminium osv. och den fläckar heller inte ner kläderna!

Jag köpte den lilla varianten för ca 70 kr på hälsokostaffären; de räcker otroligt länge (om man inte råkar tappa den så att kristallen går sönder, i vissa fall går det i så fall att fila den len efteråt ändå)! Man ska använda den här varianten genom att blöta kristallen och sedan använda som vanligt! 🙂 De har också en spray-variant och en som är som vanlig rinnande deo.

Förutom att den är fri från gifter och ekonomisk så tycker jag att den fungerar otroligt bra! Även om man tränar hårt eller om det är varmt ute så sviker den inte. Vad tycker ni om den? 🙂

Jag vet att de senaste produkterna jag skrivit om kanske inte är de roligaste, men jag har mycket roligt smink som är på ingång! 😉

img_8038c

Hi! 🙂

Today I’m gonna write about a deodorant that’s called “Thai”. It’s made out of alun that’s a mineral salt and is effective against sweat. It doesn’t contain any dangerous chemicals, oils, perfumes, emulsifiers, aluminum etc. and it doesn’t stain clothes!

I bought the smaller version of this deodorant and it cost 70 swedish kronor (approx 10 USD) and it lasts for a loooong time (as long as you don’t drop it, in which case you could file it down and make it smooth again). This crystal version is used by soaking it and then use as usual! They also have a spray version and a “regular” deodorant version.

Except being free from chemicals and other bad stuff, this is a great deodorant that’s both economical and works really well! Even if I excercise hard or if it’s hot outside, it’s never let me down! 🙂 Have you tried something similar? What do you guys think about it? 🙂

I know these past posts haven’t been that exciting product wise (even though this one is great) but I have some really exciting make up on the way! 😉

7 Comments

 • M

  Hejsan! Jag undrar om du kan rekommendera några hårprodukter (schampo, balsam) som passar för färgat hår. Har märkt att Lush’s Veganese bleker färgen ganska snabbt. Har färgat håret intensivt rött med Manic Panic och vill så klart att det ska hålla så länge som möjligt :). Så jag skulle verkligen uppskatta lite tips om du har några.

  • admin

   Vad trist att höra Catrin! :/ Det är lite olika vad som funkar på vem. Jag tyckte att Thai-deon hjälpte jättebra förut men inte längre, förstår inte riktigt varför.
   Rosenseriens deodorant är den enda deon som fungerat riktigt bra på senaste tiden!

   • Catrin

    Ahh.. Aså, jag använder den endå, när jag är hemma eller inte ska iväg och göra nåt speciellt för lite skydd ger den nog tycker jag. Men om finkläderna ska på eller jag ska iväg på nåt mer “seriöst” event då vill jag va 100% godlukts-säker i armhålan. Då blir det nåt annat… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *