Face/Ansikte,  IDUN Minerals (I'm still hesitant about animal testing),  In my make-up bag

IDUN Minerals

Hej på er! 🙂

Jag tänkte skriva om IDUN Minerals foundation som jag använt ett tag nu.

Fint fodral och smidigt att det går att vrida skyddet inuti så att det inte åker ut massa puder när man t.ex. har förpackningen i väskan! Innan man använder pudret för första gången måste man själv sticka hål i plasten som täcker hålen! Då kan man också själv välja om man vill få ut mycket puder på direkten eller ej.

Det är enbart naturliga ingredienser (100% högrenade mineraler) i detta pudret! Det innehåller INTE Bismuth oxichloride som ofta används i mineralsmink och kan vara irriterande för huden. Fina grejer med andra ord! 🙂

Jag har använt färgen “Svea”. Deras foundation täcker bra, men man behöver fortfarande concealer för områden där mer täckning behövs. Det jag gillar med det här pudret är att det ger en fin yta! Man ser helt len ut och det finns antydan till lite skimmer som gör att det ser naturligt ut!

Foundation kostar 349 kr och brukar finnas på apotek! Det går också att beställa IDUN Minerals smink på Apotekets hemsida eller Eleven!

Om man tycker att IDUN är för dyrt så är en favorit fortfarande TiKei (innehåller inte heller Bismuth oxichloride) ! 🙂 De har en matt foundation som också blir superfin med Veil ovanpå som ger lite skimmer och hållbarhet!

Allt från IDUN förutom Mascaran SIlfr (innehåller bivax) är veganskt!

De har även borstar som verkar vara väldigt bra!

Tack till syrran som köpte denna till mig! 😀

img_8740c
Hi guys! 🙂

Today I’m going to write a little bit about the foundation from IDUN Minerals!

First of all: the packaging is nice and you can also spin the inside cap so that you don’t get excess powder in the lid when you’re on the go! Before you use the powder for the first time, you have to punch holes in the plastic with a needle; this gives you the option to make big or small holes!

IDUN’s mineral powders only contain natural ingredients (100% purified minerals)! They don’t use Bismuth oxichloride that is often used in mineral make up and that can be irritating for the skin. In other words: good stuff! 🙂

I’ve used the foundation in the shade “Svea”. The foundation has good coverage, but of course you still need concealer for trouble areas! What I like about this foundation is that it gives a nice smooth surface and it also has a little shimmer in it which makes it look natural.

This foundation costs 349 SEK and is available in pharmacies here in Sweden. You can also order it online on the pharmacie’s homepage or Eleven!

If you think IDUN’s a little too expensive, a favorite is still TiKei (their makeup doesn’t contain Bismuth oxichloride either) ! 🙂 Their foundation is pretty matte, but it gets a really nice natural shimmery surface with their Veil on top!

Everything from IDUN except the Mascara “SIlfr” (contains beeswax) is vegan!

They also have make up brushes that seem very nice!

4 Comments

 • Jessica

  Hej! Har precis hittat hit. Började med BM i våras och det blir bara mer och mer miljö/djurvänligt för mig. Tack för en bra och informativ sida, du verkar tycka om samma färger som mig så det är roligt att se. Tack. =)

  • Basma

   Hejsan Jessica!
   Tack, vad kul att höra! Jätteroligt att du hittade hit och att du använder mer och mer miljö- och djurvänligt! 🙂 Det är sådant här som gör det värt att blogga, så tack! 🙂
   Har det gått bra med BM? Jag tycker att mitt hår är heeelt annorlunda sedan jag började med BM, inte alls sprött och torrt längre och har kört med det i över 1 år nu, äntligen något som fungerar bra! 🙂
   Ha en fin dag!

 • Daniela

  Hej Basma! Vilken mineralfoundaton föredrar du nu när du har testat everyday/tikei och idun? Vilken foundation täcker bäst? Ser naturligast ut? Ett förslag vore att göra en post med en jämförelse mellan de foundations du har testat.. 😀 Det tycker jag vore toppen i alla fall! Om du har lust och tid någon gång. 🙂

  Jag använder förresten tikei, N2 just nu. Vet du vilken färg av idun som skulle motsvara tikeis N2? Kan det vara Svea?

  Ha en toppendag! 🙂 Kram!

  • Basma

   Hejsan Daniela! 🙂

   Bra förslag för inlägg, ska tänka på hur jag ska lägga upp det! 😀 Tack för att du skriver!!
   Jag tycker att TiKei täcker snäppet bättre, men det är inte stor skillnad! IDUN har lite skimmer i sin foundation som gör att resultatet blir ganska fint och naturligt. TiKei är mattare, men använder man deras Finishing Veil i Glow så får den också lite lyster som ger en naturlig och hållbar sminkning! Min favorit är nog TiKei för att de både har grym foundation och väldigt bra priser! Man skulle kunna köpa en concealer, foundation och en finishing veil från TiKei (ca 270 kr sammanlagt) och fortfarande inte komma upp i samma pris som en IDUN-foundation (ca 350 kr)! IDUNs foundation är fortfarande väldigt bra men jämför man produkterna så tycker jag att TiKei och IDUN är väldigt likvärdiga i kvalitet (men olika finish) och då vinner TiKei med bra pris och täcknng! 🙂 Man får riktigt fin porslinshud med TiKeis foundation och finishing veil ovanpå!
   Med det sagt så tycker jag att IDUNs läppglans är riktigt bra och mjukgörande och deras ögonskuggor verkar också väldigt bra (inte testat ordentligt än)!

   Jag använder N3 från TiKei och tycker att Svea är en bra ton för mig! Så Freja kanske kan passa dig? Om du har möjlighet så kan det vara bra att gå in på ett apotek som har IDUN och titta på färgerna! 🙂 Om du testar IDUN så får du gärna säga vad du själv tycker! Det är säkert olika vilket märke man tycker om bäst 🙂

   Hoppas att detta hjälpte lite i alla fall!
   Ha en fin dag du med! Tack igen för att du skriver, alltid kul! 🙂
   Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *