Green Love,  Perfume/Parfym

Green Love <3

 

img_0220c

Hejsan allesammans!

Nu har jag äntligen provat den efterlängtade parfymen från ett svenskt företag som heter Green Love!

Innan jag beställde så skickade jag iväg ett mejl:

Det jag undrar är om allt verkligen inte är djurtestat (varken slutprodukt eller ingredienser)?
Det innehåller inte ens bivax (såg en parfym med honungsdoft t.ex.) eller sådana ingredienser heller (helt veganska alltså)?

Jag fick det här svaret:

Varmt tack för ditt intresse av våra produkter, vi stenvägrar djurtestning i alla dess former så detta kan jag garantera dig.

Dock har vi en enda icke vegan med bivax och det är dagkrämen för att gyllene bivax fungerar som emulgering och då slipper vi använda kemikalier i form av emulgering.

Men äpple och honungsparfymen är vegan då det endast påminner om lite sött tex honung men innehåller ingen honung eller bivax.

Önskar dig en undebar söndag!

Sol & lycka
Jenny Jahn
www.loveko.se

www.greenlove.nu

Härligt! 🙂 Allt är alltså veganvänligt förutom dagkrämen som innehåller bivax! Jag tycker även om att deras produkter är ekologiska och fairtrade!

Jag har som sagt provat en av deras oljebaserade parfymer i doften “Björnbär & Vanilj”:

Så här skriver de på sin sida om parfymen:

Hållbarhet i doft: ca 3 timmar, (vid undantag av dofter gjorda av starkt luktande blommor där doften kan hålla längre). Den är mycket dryg då varje droppe luktar direkt. OBS: Detta är inte att jämföra med konventionella parfymer med ftalater och inte heller billiga naturliga dofter, för att få en parfym att stanna länge behövs kemiska substanser i själva tillverkningen för att förkorta tillverkningstiden av råvarans doft, förlänga & förstärka vissa doft noter samt koncentrera parfymen men den kan fortfarande säljas som naturlig parfym om det är gjort på naturliga råvaror som bas, detta fenomen hittar du även vid tillverkning av billiga eteriska oljor. När du byter till ett äkta grönt alternativ behöver du oftast  byta hela rutinen du normalt har, denna skall appliceras på under dagen, likt ett läppstift & roll-on flaskan gör den enkel och lätt att ha med och för att kunna applicera när som helst under dagen.

Jag tycker att det verkligen lever upp till det de skriver, den håller i 3 timmar och är väldigt smidig att ta med sig då förpackningen är liten. Till skillnad från andra artificiella dofter så doftar den här parfymen verkligen äkta vanilj! I början när man applicerar den doftar det mest vanilj och övergår sedan i att dofta lite mer björnbär. Kom också ihåg att parfym doftar olika på olika människor! Det här är en väldigt fin och behaglig doft; tycker du om att gå i ett parfymmoln (när man applicerar alldeles för mycket parfym) så är det här kanske ingen parfym för dig, men det är ju sååå överskattat att bada i parfym! 😀

En nackdel nu är att jag vill ha de andra dofterna också! 🙂

Den här kostade 235 kr och jag beställde den på Eleven som levererade väldigt snabbt!

Här är Green Loves hemsida 🙂 Spännande produkter!

img_0222c

Hi guys!

So I finally got to try out some perfume from a Swedish company called Green Love!

Before I ordered I sent them an email and asked if their products/ingredients have been tested on animals and if all their products were vegan friendly!
It turns out that they’re against animal testing in any shape. Eveything’s vegan except for the face moisturizer which sontains beeswax! They have a perfume that has a honey scent, but it’s also vegan! I really like that their products are eco and fairtrade as well!

I tried their perfume with Blackberry & vanilla.

This is what they say about their oil based perfumes (roughly translated) :

Sustainability: about 3 hours (at the exception of scents made from strong smelling flowers that can last longer). One bottle lasts for a long time. NOTE: This is not comparable to conventional perfumes with phthalates or cheap natural fragrances. To make a conventional perfume long lasting chemicals are needed in the manufacturing process to shorten the manufacturing time of the raw scent, extend and strengthen certain fragrance notes and concentrate perfume; but it can still be sold as natural perfume if it is made from natural raw materials. This phenomenon will also occur in the manufacturing of cheap essential oils. When you switch to a true green alternative you usually need to rethink your usual routine; this perfume should be applied during the day, like a lipstick . The roll-on bottle and the small size makes it simple take it with you and apply at any time during day.

I completely agree with this, it really lasts for 3 hours and it easily fits in your pocket/bag so you can re-apply! 🙂 In comparison to other perfumes I’ve tried this one really does smell like vanilla! In the beginning the vanilla scent is stronger than the blackberry scent, but after a while the blackberry scent is a little more distinct. Remember that perfume smells different on different people too! This is a very nice and subtle perfume, SO if you usually use up half a bottle of perfume at a time you probably won’t be so impressed with how strong the scent is, but I love it! 😀

One downside now is that I want to get their other perfumes! 🙂

This perfume cost 235 SEK (Swedish kronor) and I ordered it on Eleven.
Here’s Green Love’s homepage 🙂 Exciting products!

Den här parfymen får 4,5 Veganhjärtan av 5! Jag kommer definitivt köpa fler dofter! / This perfume gets 4,5 Vegan hearts out of 5! I’ll definitely buy more 🙂

hearts_glitter_4-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *