Blinc,  Eyes/Ögon,  In my make-up bag,  Mascara,  Reviews/Recensioner

Blinc Mascara

Hej på er!

För ett tag sedan såg jag en mascara som många verkar tycka om; Blinc Mascara!

Det står på deras hemsida att den är veganvänlig och att den inte är djurtestad, men jag mejlade ändå och frågade om djurtester och ingredienser eftersom jag inte ser att de finns med på PETAs lista över företag som inte testar på djur.
Jag frågade om både slutprodukt och ingredienser blivit djurtestade. Frågade även om de hade animaliska ingredienser i sina produkter så som animaliskt glycerin, bivax etc. Det här är svaret jag fick:

Hello,

We are proud to say that we DO NOT test on our little furry friends! We also make sure that our manufacturers are not mistreating any animals as well. We strive to make sure that our products are of top quality, however we could never harm another living being to reach this goal. I can also say that there are no animal by-products in any of our cosmetic or skin care lines, we are considered Vegan. I have attached below our ingredient list for all our products as well.

I hope this information helps answer your question and if you have any further questions or concerns, please feel free to let me know!

Have a great day!

Thanks,

Rachel Berliner
Customer Service Director
Blinc, Inc
P: 1-877-454-7763
F: 561-300-2730
1141 S Rogers Circle Suite 9
Boca Raton, FL 33487
cs1@blincinc.com
www.blincinc.com

Efter det här mejlet beställde jag hem en mascara från Eleven (219 kr) och hade höga förväntningar, minst sagt! 🙂

Som ni ser så får man inte dramatiska ögonfransar av den här mascaran. Det som är speciellt med den här mascaran är dock att den håller VÄLDIGT bra i vatten och under en hel dag; det bildas som små tuber runt varje ögonfrans och det enda som behövs för att få bort den är varmt vatten och gnugg (den håller alltså i varmt vatten utan att man gnuggar också). Jag stod i duschen utan att mascaran rann och den såg precis ut som innan jag gick in i duschen, väldigt bra! 🙂 En bra mascara om man ofta får problem med “panda-ögon” och jag har aldrig upplevt att den smular. Den ska även vara bra för de med känsliga ögon.

Med detta sagt så blev jag ändå besviken över att den inte gav så mycket effekt i varken volym eller längd. Ögonfransarna blir ganska hårda men det är inget som stör. Formulan är ganska tunn och man måste bygga på lagren innan den torkat helt, applicerar man för mycket mascara så klibbar fransarna ihop sig lite. Borsten är helt okej, man når alla fransar och jag har inget negativt att säga om den. Jag provade även att ha den här mascaran ovanpå andra mascaror och det fungerade bra. Den fungerar väldigt bra för den undre fransraden där man vanligtvis inte vill ha väldigt mycket volym och längd, men jag skulle inte köpa den enbart för det. Å andra sidan så skriver de inte heller att den ska ge något annat än ett naturligt resultat.

Det är en bra mascara för vardagsbruk och om man vill ha ett naturligt resultat som håller länge, men det vill jag sällan ha. Har man ljusa ögonfransar och mest vill ha färg så kan den här också passa bra för det ändamålet. Mascara är verkligen en smaksak, hade den här gett mer längd så hade jag kanske fått en ny favorit-mascara, men tyvärr!

img_0237c

img_0266c4

Hi guys!

A while back I saw a mascara that a lot of people seem to like; Blinc Mascara!

On their homepage it says that the mascara is vegan friendly and not tested on animals, but I decided to send them an email and ask about animal testing since they’re not on PETA’s list.
I asked them about animal testing on both the ingredients and the finished product and I also asked if they use any animal derived ingredients. This is the respond I got:

Hello,

We are proud to say that we DO NOT test on our little furry friends! We also make sure that our manufacturers are not mistreating any animals as well. We strive to make sure that our products are of top quality, however we could never harm another living being to reach this goal. I can also say that there are no animal by-products in any of our cosmetic or skin care lines, we are considered Vegan. I have attached below our ingredient list for all our products as well.

I hope this information helps answer your question and if you have any further questions or concerns, please feel free to let me know!

Have a great day!

Thanks,

Rachel Berliner
Customer Service Director
Blinc, Inc
P: 1-877-454-7763
F: 561-300-2730
1141 S Rogers Circle Suite 9
Boca Raton, FL 33487
cs1@blincinc.com
www.blincinc.com

So I ordered a mascara from Eleven (219 Swedish kronors). I had some high expectations, to say the least! 🙂

As you can see I didn’t get dramatic eyelashes. One thing that’s very good about this mascara is that it lasts in water (but it’s not water resistant); it forms small tubes round every eyelash and it doesn’t smudge at all. I tried standing in the shower with the mascara on, and it didn’t budge, which is great!
You don’t need any make up remover either; you just need some hot water and  gentle rubbing at the same time! It’s also supposedly great for those with sensitive eyes and I’ve never noticed any flaking!

Even so I was a bit disappointed since I didn’t get any great volume or length. The formula was pretty thin and you have to apply all the layers before the mascara has completely dried. After it’s dry the lashes get pretty hard, but that’s not something that bothered me. The brush was pretty good, I’ve got nothing negative to say about it. I also tried this mascara on top of other mascaras and it worked nicely. It’s great for the lower lashes where you usually don’t want a lot of length and volume, but I’d still wouldn’t buy it just for that.

It’s a good mascara for everyday wear and if you want a natural result that lasts; I seldom want a natural result though. 🙂 If you just want some color on your lashes you’d probably like this mascara as well. Mascara is really something that’s very individual, if this mascara had given more length I’d probably have a new favourite mascara, but no such luck!

Den här mascaran får 3,5 Veganhjärtan av 5 pga att den inte gav så mycket volym och längd, annars hade den fått en 5:a för att hållbarheten är så bra. Någon annan kanske skulle ge den en 5:a? This mascara recieves 3,5 Vegan hearts out of 5 because of the lack of length and volume. If it weren’t for that I’d given it a 5 ’cause it really lasts! Maybe someone else would’ve given it a 5?

hearts_glitter_3-5

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *