Everyday Minerals,  Eyes Lips Face (E.L.F.) Beware of the brushes and always read ingredients!,  Eyes/Ögon,  Face/Ansikte,  IDUN Minerals (I'm still hesitant about animal testing),  In my make-up bag,  Lime Crime (update: not vegan),  Lips/Läppar,  Lush,  Manic Panic Collection

Smokey look

Hej på er!

Idag körde jag med en sotad sminkning. Den höll väldigt bra och satt där den skulle under hela dagen, inga ränder osv! 🙂 Eyelid Primern är nog att tacka för det!

Det jag har använt är:

Ansikte:

 • Lush Colour Supplement som concealer
 • IDUN Minerals foundation i färgen “Svea”
 • Everyday Minerals Rouge i färgen “Sprung”

Ögon:

 • Eyelid primer från E.L.F. (Eyes Lips Face)
 • E.L.F. Eye Widerer i “Pearl White”
 • Svart ögonskugga (Lotus Noir) från Lime Crimes “Chinadoll Palette”
 • “I’m keeping your CD’s” från Everyday Minerals, en svart ögonskugga med små glitterkorn/skimmer, jättefint! (Säljs tyvärr inte längre)
 • Everyday Minerals Eyeliner i svart blandad med vatten och applicerad som eyeliner med en tunn pensel
 • Manic Panic Collections svarta mascara

Läppar:

 • E.L.F. Glitter gloss i färgen “Fuchsia Fireworks”

Skulle ni vilja se en tutorial på det här? 🙂

img_0727c5 img_0743c

Hi guys!

Today I did a smokey look. This make up lasted the whole day without creasing etc! 🙂 I think the Eyelid Primer is crucial for the long lasting result!

This is what I used:

Face:

 • Lush Colour Supplement as a concealer
 • IDUN Minerals foundation in the shade “Svea”
 • Everyday Minerals Rouge in the shade “Sprung”

Eyes:

 • Eyelid primer from E.L.F. (Eyes Lips Face)
 • E.L.F. Eye Widerer in “Pearl White” 
 • Black eyeshadow (Lotus Noir) from Lime Crime’s “Chinadoll Palette”
 • “I’m keeping your CD’s” from Everyday Minerals, which is a black eyeshadow with glitter/shimmer, really nice! (Unfortunately they don’t sell it anymore)
 • Everyday Minerals Eyeliner mixed with water and applied as an eyeliner with a thin brush
 • Manic Panic Collection’s black mascara

Lips:

 • E.L.F. Glitter gloss in the shade “Fuchsia Fireworks”

Would you like to see a tutorial for this? 🙂

6 Comments

 • Flora

  Gärna tutorials, det är kul! Det finns säkert skrivet någonstans här på bloggen, men hur fixar du din hy? Är det bara kosten som gör den fin eller har du någon speciell metod? Jag har fått mycket bättre hy sen jag blev vegan för tre månader sen men det går lite upp och ner beroende på vilken temperatur det är ute… vill inte heller bli beroende av krämer dag och natt!

  • Basma

   Hejsan Flora! 🙂

   Tack för feedbacken och för att du kommenterar, jättekul! 🙂
   Tack för komplimangen! Jag brukar använda Rosenseriens rengöringskräm, sedan rosenvatten och fuktighetsgel! Jag är inte jättenoggrann med hudvården men kommer på att jag borde använda produkterna igen när hyn ser torrare ut och om man börjar se porer, haha borde bli bättre på det dock så att huden slipper komma till det stadiet. Fuktighetsgelen använder jag dock alltid! Behöver man mer fukt som på vintern så tycker jag att fuktighetskrämen är bra om man har normal hud. Tycker att rosenserien verkligen hjälper med att hålla huden fin (gör underverk för porerna)! När jag använder produkterna så brukar jag mest göra det på kvällen, på morgonen kanske jag bara använder rosenvattnet på en bomullspad (funkar som sminkborttagning också) och fuktighetsgel som bas innan jag sminkar mig! Har du testat deras produkter?

   Jag brukar inte använda flytande foundation, utan använder bara flytande concealer där det behövs och sedan mineralpuder och finishing veil (här skriver jag om min bas-sminkning: https://veganmakeup.se/2012/07/26/basbase-tutorial/ ). Tycker att mineralsmink är väldigt bra eftersom det inte täpper till och irriterar huden! TiKei.se har suveränt mineralsmink och man kan beställa prover också! 🙂

   Ibland smörjer jag in ansiktet med Arganolja (som är en väldigt lätt olja) innan jag går och lägger mig, då vaknar man med len hy! 🙂 Olja funkar också väldigt bra som sminkborttagning!

   Både Rosenserien och Arganolja finns också på Hälsokostbutiker, men finns lite billigare på Bodystore; http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/rosenserien och http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/crearome-arganolja-kallpressad-eko-30ml . Rosenserien kan kännas lite dyra men de räcker länge och är verkligen värda det! Det är också alltid värst för min hy när det blir kallare och då är det nog viktigast att smörja in och ta hand om huden!
   Äter jag mycket raw food så tycker jag att hyn blir mycket finare, så det spelar såklart också in! Men jag gör tyvärr inte alltid det!
   Hoppas att detta hjälpte i alla fall 🙂
   Ha en fin dag!

   • Flora

    Tack så mycket för ett bra svar! 😀 Ska absolut testa Rosenserien. Många koncept går ju ut på att man blir beroende av dem och “måste ha” ett paket för komplett rengöring och skötsel, det känns rätt löjligt. Så bra mat, sömn och några bra krämer så är jag nöjd! 🙂

 • anthonia

  Hej! Jag hittade precis din blogg, men vart kan man handla veganska sminkmärken i Sverige? Har kollat igenom vartenda märke som är veganskt flaggat på Petas hemsida men inget utav dessa går att köpa på en svensk sida. Har du något tips? /Anthonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *