Hair care/Hårvård,  Hair dye/Hårfärg

Dip dye?

Hej på er! 🙂

Hoppas att alla där ute har en fin 1:a december! 🙂
Istället för att skriva om en produkt eller sminkning idag, tänkte jag fråga vad ni tycker om dip dye-hår?

Jag har alltid velat prova på olika färger men är lite rädd för att bleka håret för mycket. Senast jag blekte slingor tänkte jag aldrig göra om det igen; håret blev otroligt torrt! Men när jag ser detta så blir jag sugen 🙂 En fördel med dip dye är att man inte behöver tänka på osmickrande utväxt och att man inte behöver bleka för mycket av håret. Blir det torrt så växer det ut snabbare eftersom det är topparna som bleks. Vad tycker ni? Skulle ni göra det?

Om det blir av, så har Manic Panic både blekningsmedel och hårfärger som är veganvänliga!

tumblr_mdz8c7rxem1r2yszho1_500

Hi guys! 🙂

Hope you’re all having a great 1st of December! 🙂
Instead of writing about a product or look today I thought I’d wask, what do you think about dip dye hair?

I’ve always wanted to dye my hair in crazy colours but I’m a bit hesitant to bleaching it; I’ve done it a few times and whenever I do it gets really dry! But this certainly is nice! 😀 An advantage of only bleaching the tips of the hair is that you don’t get that flattering outgrowth and that you don’t need to bleach it over and over again/all the hair. If it gets dry you can cut the tips little by little. So, what do you think? 🙂 Would you do it?

If you wanna do this Manic Panic has bleach and dye that is vegan friendly!

12 Comments

 • Veganista

  Wow, ser riktigt snyggt ut! Ännu snyggare när man har lockigt hår, som på bilden. Gillar att det gick i flera nyanser.. Om du bestämmer dig för att göra det så måste du blogga om det och visa bilder, speciellt om du tar flera färger som på bilden.

  • Basma

   Ja, verkligen snyggt! 😀 Lovar att visa bilder i så fall! Jag vet inte riktigt hur jag ska våga mig på att bleka håret själv så att det blir gradvis mörkare sådär, det blir att läsa och titta på tutorials en hel del innan i så fall! 🙂 Är det något du kan tänka dig att göra?
   Tack för att du läser och kommenterar! <3

  • Basma

   Sant! Personligen tycker jag det är snyggt om man har mörkt hår och sedan spelar det ingen roll vilka färger man sedan tar i dip dyen 🙂 Har i och för sig sett snygga dip dyes i blont hår också, viktigast är nog en mjuk övergång till resten av håret!

 • bela

  Jag är så jävla sugen på dip dye efter att jag såg iamnyphette.com- Sjukt snygg i håret!
  Jag velar mellan “ska” och “inte ska”. Vill inte slita av mig håret som jag låtit växa nu ;(
  Om jag inte kan bestämma mig, så säger jag: Gör du det, gör jag det 😀

  • Basma

   Jag har också sett http://iamnymphette.com och blev ännu mer sugen på att testa! 😀
   Jag har exakt samma problem, nu när håret har växt och vårdats vill man inte förstöra allt det!
   Vi får se hur det blir hahaha, skulle vara kul att se hur ditt hår blir i så fall! Just nu lutar det åt att jag ska göra det, men när, hur osv? 😀

   • bela

    Du som har så långt och fint hår också. Det värsta är nog att det säkerligen kommer att krävas minst två blekningar för att få bort den svarta färgen fast du har väl bara toning?
    Jag själv har ju 10 lager permanent färg ute i topparna, så frågan är om jag ens får till någon annan färg utan att håret går av..?
    BAH! Kan ingen jävel uppfinna ett bra, snällt och effektivt blekmedel som inte sabbar håret? 😀

    • Basma

     Haha det som verkligen hjälpt med håret är balsammetoden; trodde alltid att det inte växte snabbt tidigare, men växer nästan som ogräs när det är friskt med BM 🙂 Jag har bara använt toningar, så de är i alla fall snällare mot håret! Hur känns ditt hår annars?
     Ja det är ett stort dilemma :O Hahaha jaa tycker också att någon borde komma på något sådant! 😀
     Jag har funderat på att mejla och fråga http://extend.nu/ (verkar grymma på extremfärger) och kolla vad deras blekningsmedel innehåller osv, färgerna “Special Effects” som de använder ska vara vegvänliga, men ska dubbelkolla allt! Om inte så kanske de i alla fall kan bleka och färga ens hår om man tar med egna produkter (man kan säkert fråga dem vad de tror om hårkvaliteten)… det är nervöst att bleka sådär mycket hår själv! Dyrt med 1500 kr men hmm, får ta en funderare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *