Crearome,  Skin care/Hudvård

Shea butter

Skaffade sheasmör i veckan för att testa det; det ska vara bra mot hudsprickor, torra hudpartier och alla typer av hudbristningar. Eftersom jag har varit förkyld och fått supertorr näsa pga. det så testade jag det runt näsan där det var torrt och sprickigt och även på läpparna som läppbalsam. Den var otroligt bra till detta!
Kokosolja är också bra för huden men sheasmöret var mycket fetare och mjukare i osmält tillstånd (smälter på huden) och passar nog därför bättre till väldigt torr hud. Vissa har också använt det på eksem, det finns väldigt många användningsområden!

Testade även att smörja in fötterna med sheasmör; fila fötterna, massera in sheasmör, ta på dig strumpor efteråt och låt det verka/sjunka in! Riktigt bra och jag fick mjuka fötter! 🙂 Den enda nackdelen är doften, det luktar nötigt och gummi på samma gång. Urk, men man vänjer sig haha. Kommer att få bra användning för det här i vinter. Tycker om naturligare produkter som funkar bra och inte kostar skjortan!
Kom ihåg att allergitesta nya produkter på insidan av armen först om du är känslig!

Jag testade Crearomes råa sheasmör (inte olja) som kostade ca 80 kr på hälsokostaffären.

img_8924c2

This week I tried shea butter; it’s great against cracks in the skin, dry skin and all types of stretch marks. Since I’ve had a cold, my nose has been super dry; so I tried it on my nose and as a lip balm. It really worked and my lips are also really soft!
Coconut oil is also great but shea butter is more fatty and softer when not melted (it melts on the skin) and that’s why it’s better when you have really dry skin. Some also use it on eczema and there are a lot of other uses.

I also used it on my feet; massage it in after using a foot file, put on some socks and wait for the magic to happen! Amazingly soft feet! 🙂 The only downside is the scent; it smells nutty and rubber at the same time. Yuck, but you’ll get used to it haha. At least I did! This is going to be a big help for dry skin this winter. I love natural products that work really well and that don’t cost a lot!
If you’re prone to allergy, don’t forget to try it out on the inside of the arm first!

This was Crearome’s raw shea butter (not oil), but there are probably a lot of other brands out there and in other countries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *