Eyes/Ögon,  IDUN Minerals (I'm still hesitant about animal testing)

IDUN Mascara – Gull

Hej på er! 🙂

Nu har jag äntligen provat IDUNs Mascara “Gull”. Tycker om IDUNs minimalistiska design. Mascara-behållaren var fin, men är lite åt det plastiga hållet!

Borsten är varken för stor eller för liten, man kommer åt alla ögonfransar bra. Man får nästan lite för mycket mascara på borsten på en gång, men det är lätt fixat; bara att torka av lite på papper! Man får väldigt mycket volym och längd på fransarna, I like! 🙂 Vill man separera ögonfransarna lite mer kan man använda en nål för att göra det innan den torkat helt (peta inte er i ögonen bara)! Den har ingen stark doft vilket är ett plus! Jag har varken torkat av borsten eller separerat ögonfransarna innan jag tog bilderna.

Hållbarhet: jag har använt den i -17° C och den rann inte ändå, den håller bra under dagen (inga pandaögon) och är lätt att tvätta bort! Priset ligger på 199 kr och finns att köpa på apotek eller t.ex. Eleven!

En ny favoritmascara!

Glöm inte att utlottningen för BWC-produkter fortfarande är igång, har ni inte skrivit vad ni vill ha än, do it! 🙂

mascaran_c

img_2511c2

Hi lovelies! 🙂

I’ve finally tried IDUN’s Mascara “Gull”. The packaging is nice and I like IDUN’s minimalistic design, the mascara container feels a bit plastic though.

The brush is not too small or too big and you can easily reach all the eyelashes. It holds a bit too much mascara at once, but that can be easily avoided; just wipe some off on a tissue! Other than that this mascara gives you a lot of volume and length. If you want to seperate the lashes more you can use a needle to seperate them (be careful!). It doesn’t have a strong scent which is also a plus! I haven’t wiped the brush off or seperated my lashes before taking these pictures!

Durability: I’ve used this mascara in -17° C/1.4° F and it doesn’t melt, it stays on during the day (no smudging) and is easily washed off! The price is 199 swedish kr (22.90 €) and you can get it at Eleven.

All in all a great mascara and a new favourite!

hearts_glitter_4-5

IDUNs Gull-mascara får 4,5 Veganhjärtan av 5! Den skulle fått fullpott  om förpackningen hade känts mindre plastig och om borsten inte hade fått lika mycket mascara på (leder till att ögonfransarna inte blir lika fint separerade). Det är dock lätt fixat! / IDUN’s Gull Mascara gets 4,5 Vegan hearts out of 5. It would’ve gotten 5 if it wasn’t for the plastic feel of the mascara container and the brush that got too much product at once (leads to eyelashes that aren’t as nicely seperated as I’d wish). That is easily fixed though!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *