Offers

Alma of Sweden offer! :)

Hej på er!

Det här är mitt 200:e inlägg och idag har jag ett trevligt erbjudande för alla fina läsare! 😀 Passande va?! Det är nämligen så att Alma of Sweden erbjuder alla 10% rabatt på ett köp per kund (ej på frakt eller fakturaavgift) till och med sista februari. Ange VMFEB13 i kassan för att ta del av rabatten!

Alma of Sweden är en internetshop som har mild och naturlig hår- och hudvård. De satsar på produkter som är naturliga och/eller ekologiska ingredienser, utan silikoner, sulfater, mineraloljor eller uttorkande alkoholer och inget ska vara djurtestat! Här kan ni läsa mer om dem! De bryr sig om miljön och försöker återanvända så mycket packning som möjligt. Fint! 🙂

Passa på att kolla upp Jessicurl-produkterna eller varför inte John Masters eller Hurraw!? Alla Jessicurl produkter ska vara veganvänliga och icke djurtestade.
John Masters-produkterna är icke djurtestade och här kan ni även läsa mer om dem; alla deras produkter är inte veganska i och med att några kan innehålla honung eller silke:

The entire John Masters line is vegan except for the following products:

 • Lavender & Avocado Intensive Conditioner (contains honey)
 • Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel (silk proteins)
 • Hair Pomade (beeswax)
 • Honey & Hibiscus Hair Reconstructor (honey)
 • Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo (honey)
 • Lip Calm (beeswax)

Hurraw har läppbalsam som är veganska och jättebra! 🙂 De här tre märkena är de som jag vet lite mer om och som säljs hos Alma of Sweden!

rabatt

Hi everybody!

This is my 200th post and today I have a nice offer for all my lovely readers! 😀 Alma of Sweden is offering 10% on an order per customer (shipping and handling not included) until the end of February. Submit the coupon code VMFEB13 in your cart to get 10% off! I don’t know how much shipping costs outside of Sweden, so if you’re interested in ordering from Alma of Sweden and don’t live in Sweden, please contact them (pick “kundtjänst”)! 🙂

Alma of Sweden is an internet shop that has gentle and natural hair and skin products. They sell products that are natural and/or eco friendly without silicones, sulphate, mineral oils or drying alcohols and nothing should be animal tested! They also care about the environment and try to reuse as much of the packaging as they can! You can read more about them here! Nice huh? 🙂

While you’re at it, check out their Jessicurl products or why not John Masters or Hurraw!? All the Jessicurl products are vegan friendly and not tested on animals.
The John Masters products are not tested on animals either abd here you can read more about them:

The entire John Masters line is vegan except for the following products:

 • Lavender & Avocado Intensive Conditioner (contains honey)
 • Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel (silk proteins)
 • Hair Pomade (beeswax)
 • Honey & Hibiscus Hair Reconstructor (honey)
 • Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo (honey)
 • Lip Calm (beeswax)

Hurraw! has lip balms that are vegan friendly as well and I love them! 🙂 These are the products I know a bit more about on Alma of Sweden’s shop!

4 Comments

 • Veganista

  Åh, är det här en ny webbutik? Har aldrig sett förut, vilken dröm att allting är godkänt för balsammetoden. Lägger en order nu 😀 Behöver hitta ett nytt bra tvättbalsam, tror jag blivit allergisk mot parabener så det jag har nu går bort :/

  • Basma

   Butiken är inte ny, men jag vet inte hur länge den har funnits 🙂 Ja precis, tycker verkligen om Jessicurl så jag ska nog beställa sedan också!
   Alla produkter är dock inte veganska! De som är helt veganska är Jessicurl och sedan finns det en del John Masters också som är veg 🙂 Nice!

   Ah jobbigt att ha allergi :/ Tur i oturen eftersom parabener inte är det bästa för oss :O

 • Anna

  Det är löjligt med alla “veganföretag” som menar att deras kosmetik inte blivit testad på djur. Veganmakeup är för mig kosmetik som inte innehåller några animaliska ingredienser (bivax, karmin etc) Alla dessa företag menar givetvis att slutprodukten inte är testad på djur. Veganföretagen menar också att de aldrig har gett någon i uppdrag att testa deras ingredienser på djur. Det har nämligen redan gjorts av någon annan. Det finns ett lagkrav som handlar om att vi inte får sälja produkter som kan vara skadliga för människan. Företagen hämtar data om diverse ingredienser de använder i sin kosmetik och därav uppgift huruvida de är farliga för människan eller inte. Hur vet man det? Jo genom att ha testat ingrediensen på djur. Det går inte att göra kosmetik på så många olika sätt. Vi använder alla samma grundingredienser som någon gång back in the days blivit testade på djur bara att vi vet inte om det. Dessutom är det förbjudet att testa ingredienser på djur sedan 2009. Vi kommer därav inte få nya substanser/ingredienser i kosmetik så länge de inte läggs under cosmeceuticals.

  • Basma

   Jag håller med dig Anna! Ett företag är inte veganskt om det inte testar på djur och sedan ändå har produkter med animaliska ingredienser!
   Jag vet inte om du syftar på något speciellt företag i det här inlägget? De märken jag skrivit om är med på PETAs lista och då har varken slutprodukt eller ingredienser blivit testade.

   De flesta ingredienser har någon gång blivit testade bakåt i tiden som du säger, men det är stor skillnad på att köpa en produkt som fortfarande djurtestas (både slutprodukt och ingredienser) och inte. Skulle man undvika alla ingredienser som någonsin blivit testade så skulle det antagligen inte finnas några ingredienser kvar att använda.

   Även om företag säger att det är förbjudet att testa ingredienser på djur verkar det inte stämma, jag vet inte hur de kan komma runt den lagen men senaste var t.ex. IDUN som inte kunde garantera att deras ingredienser inte djurtestats. Du vet säkert om “Fixed cut off date” och “5 year rolling rule”, det är säkert också en faktor som gör det svårt att lita på informationen från företag! Det är antagligen också en faktor att ingredienser beställs från andra länder där de kanske inte har samma regel gällande djurtester i kosmetika, det vet jag inte riktigt!

   Det finns också ett flertal företag som testar produkter som säljs i Kina som t.ex. Yves Rocher och de säljs också i Sverige. Köper man deras produkter stödjer man indirekt djurtester. De företagen som fanns med på PETAs lista och som beslöt att sälja till Kina/börja med djurester enbart i Kina togs bort från deras lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *