Acquarella,  Nail polish/Nagellack

Acquarella – Vixen

Idag tänkte jag visa ett vattenbaserat nagellack, väldigt spännande produkt! 🙂
Jag fick det här lacket från Isabelle på Kissed by Eco (det mesta där är veganskt men vissa produkter innehåller t.ex. honung så håll utkik för det)!

Acquarella är veganvänliga och inte testade på djur!

Känslan är lyxig och förpackningen är fin och minimalistisk! Det första man märker när man skruvar upp locket är att det inte alls luktar mycket, väldigt bra för dem som inte tål starka dofter! Det är även fritt från:
• Toulouen, formaldehyd, ftalater, ketoner, polyurethaner, parabener, kamfer och gluten
• Petrokemiska lösningsmedel
Nagellacket behöver inte heller bas- eller toplack!

Jag tycker inte att man ska jämföra det här nagellacket med andra nagellack som inte är vattenlösliga, det är en annan sorts produkt.

Innan jag använde lacket buffade jag upp naglarna med en buff-fil för att det skulle fästa bättre. Se även till att ni har rena och torra naglar. Jag började med att lacka väldigt tunna lager och de sista lagren kunde man använda lite mer lack på penseln. På bilden nedan har jag använt 7-8 lager. Jag tror att det kan behövas färre lager om man använder en ljusare färg dock. Det blir inte helt slätt med detta lacket men jag tycker verkligen om färgen Vixen som är en mörk blodröd färg! 🙂

Lacket torkade nästan direkt! Det ska torka efter 3 minuter och härda efter 15 minuter. Det är dessutom återfuktande för naglarna, hur många nagellack kan man säga det om?! 🙂

Finishen blev kanske inte helt perfekt pga att jag behövde många lager för den här färgen men den blev ändå glansig och en fin färg! Hållbarheten var sådär med tanke på att nagellacket efter en dag redan är chippad på några naglar, men det är en väldigt intressant produkt som är snällare mot dig och mot naturen! Jag hoppas på att formulan kommer att förbättras! 🙂

Nagellacket kostar 195 kr och finns att köpa här!

Tack Isabelle! 🙂

acquarella2

img_9351c3

Today I’m gonna show you a nail polish that I got from Isabelle from Kissed by Eco (most products are vegan there but some contain for example honey, read ingredients first)! Exciting stuff! 🙂

Acquarella are vegan friendly and not animal tested!

The packaging is nice and minimalistic. The first thing I noticed when opening up the lid is that it doesn’t smell a lot at all, great for those who are allergic to strong scents! It’s even free from:
• Formaldehyde, Phthalates or chemical solvents of any kind

This polish doesn’t require any top or base coat.

I don’t think that you should compare this kind of nail polish with the chemical versions, this is a completely different product!

Before I applied polish I buffed the nails, also make sure that your nails are clean and dry! I started with really thin layers and then building it up. On the picture I’ve used 7-8 coats. It’s not completely smooth but I like the shade Vixen which is a dark blood red! I probably wouldn’t need this many coats if it was a lighter shade.

It dried up really fast; it dries after 3 minutes and hardens after 15 minutes. It’s also moisturizing for the nails, how many nail polishes can you say that about?! 😉

The finish isn’t perfect ’cause I needed many layers (not that smooth) but it’s really shiny and I like the shade! The durability wasn’t the best either, some nails are already chipped. All in all an interesting product which is better for you and the environment! I hope that the formula will be improved! 🙂

Thanks Isabelle! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *