Nail polish/Nagellack,  Zoya

Zoya nail polish – Katherine

Ett snyggt plommonfärgat nagellack som kräver ca 3-4 lager för att täcka helt. Formulan är ganska tunn, men även om man behöver fler lager så blir det inga ränder.
Det torkar vädigt långsamt i och med att man behöver fler lager och då krävs det att man inte gör något på ett tag, ett litet minus! Att det kan skilja så mycket på olika färger från samma märke (se mitt förra Zoya-inlägg här).

När det väl har torkat så är det väldigt fint och glansigt. Det håller också bra och får inte lätt hack under dagen som vissa nagellack.

IMG_4654c

IMG_4857c

A nice plum shaded nail polish that needs to be applied in 3-4 layers to achieve full coverage. The formula is pretty thin but even if you need more layers it doesn’t stripe.
It dries really slow because of all the layers and you’d have to let it dry during a movie or something to not mess it up. It can vary a lot between shades within the same brand (see the last Zoya post here).

When it has dried the finish is glossy and I do like the shade! It doesn’t chip easily either.

2 Comments

 • Andrea

  Men det här lacket är ju menat att vara såpass skirt/genomskinligt…! Det är ju från en sådan kollektion och är en så kallad jelly, så klaga inte på märket i sig om du inte t ex. googlar innan 😉
  Jag gillar mitt men tycker också det är lite synd att torktiden blir längre med lagren, finns snabbare lack.

  • admin

   Haha ja jag vet att det är en jelly 🙂 Det enda jag tyckte var negativt var torktiden som du också verkar hålla med om? Annars länkade jag också till mitt förra inlägg med Zoya-lacket “Jem” som var snabbtorkat och som jag enbart skrev positiva saker om just för att visa att inte alla lack som Zoya har är sådana. Du missuppfattade nog för jag har verkligen inte sågat märket 🙂

   Jag har gjort mer än att googla om Zoya som du även ser på mitt första inlägg: https://veganmakeup.se/2013/04/29/zoya-nail-polish-jem/.

   Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *