Eco Minerals

Eco Minerals at Poplin soon!

För ett tag sedan fick jag lite sminktester från bästa Nina på Poplin (Green Laces finns även i butiken). Poplin är en butik som har allt möjligt fint (skor, kläder m.m.) och ligger på Hökens gata 7, 116 46 Stockholm. De kommer även att få in smink från Eco Minerals i butiken någon gång under juni-juli, superkul! 😀
Like:a gärna de på facebook för att se uppdateringar också!

Eco Minerals är ett företag från Australien som är helt veganvänliga och cruelty free, såklart!

Jag testade först mineral foundation i “Perfection – warm beige” och mineral bronzern “ECO Exotic”.
jag blev överraskad över hur krämigt mineralsminket var och resultatet var imponerande; lent och naturligt, men ändå en perfekt yta. Behöver man mer täckning ska man nog använda concealer också. På bilderna har jag använt en flytande concealer runt ögonen men för övrigt har jag bara använt Eco Minerals i ansiktet (läppar ej inräknade).
Bronzern var lite mattare och blev väldigt fin på hyn.

Efter det testade jag även ögonskuggor. Ögonskuggorna hade bra pigmentering och såg otroligt fina ut på huden också.

Ska verkligen förbi butiken och titta när sminket kommer in! 😀

IMG_4692cThe foundation “Perfection – warm beige”.

IMG_4694cThe bronzer “ECO Exotic”.

IMG_4749cFoundation “Perfection – warm beige” och bronzern“ECO Exotic” användes på denna bild.
The foundation “Perfection – warm beige” and the bronzer “ECO Exotic” where used in this picture.

ogonskuggor_smallJag använde ingen primer/ingenting under ögonskuggorna på denna bild, fina va?!
I didn’t use any primer underneath the eye shadows in this picture, really lovely shades huh?!

ogonskuggor_2_small_reHär använde jag en flytande concealer under som primer. Det är viktigt att använda en primer för att få fram färgerna och få ett hållbart resultat (gäller alla skuggor/märken). De är ännu finare i verkligheten! 🙂
Here I used a liquid concealer underneath as a primer. It’s important to use some sort of primer to get vibrant and long lasting eye shadows (all brands and eyeshadows need a primer).
They’re even prettier in real life! 🙂

A while back I got some make up tests from wonderful Nina at Poplin (Green Laces). Poplin’s a shop that has all sorts of pretty things (clothes, shoes etc.) and you can find it at this adress: Hökens gata 7, 116 46 Stockholm. They’re gonna start selling make up from Eco Minerals in june/july, yay!
Like their facebook page to get updates!

Eco Minerals is a company from Australia that are all vegan and cruelty free, of course!

At first I tried the foundation “Perfection – warm beige” and the bronzer “ECO Exotic” (almost matte). I was surprised to see how creamy the foundation and bronzer was and the result was very impressive as well; smooth and natural, but still perfect. If you need more coverage in certain areas you should probably use a concealer as well. I used a liquid concealer around the eye area but other than that I’ve only used Eco Minerals on the pictures (not the lips).

I also got to try eye shadows. They were nicely pigmented as you can see and looked great when applied on the skin. 

I sure am gonna visit the Poplin store when the make up is in! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *