M Picaut

M Picaut

Det här är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke som grundades av Mette Picaut. Mette började med hudvård på egen hand och gjorde egna produkter hemma. Detta intresse utvecklades sedan till hennes egna märke; M Picaut. Häftigt va? 🙂 Deras kontor ligger i Göteborg och produkterna tillverkas i Mora. Här kan ni läsa en intervju med henne där ni får veta mer!

Jag mejlade M Picaut och frågade om djurtester och animaliska ingredienser. Det finns inga animaliska ingredienser i produkterna och så här sa Mette om djurtester:

Absolut inte..detta är något jag personligen är väldigt petig med. Vi kollar upp våra råvaruleverantörer noga och skulle aldrig acceptera något sådant. Är själv matte till både hund, katt och kanin…så något djurförsök får inte förekomma.

Nästa gång jag köper ansiktsvård kommer jag garanterat att testa de här produkterna! 🙂 Ni kan även läsa mer på hemsidan.

index_bild

This is a Swedish organic skin care brand that was founded by Mette Picaut. Mette started out with skincare at home where she made her own products and later on she developed her own brand. Cool huh? 🙂 The M Picaut office is situated in Gothenburg and the products are produced in a town called Mora. You can read an interview with Mette here (it’s in Swedish but you can translate it on the top of the page).

I emailed M Picaut and asked about the ingredients and animal testing. The products don’t contain any animal ingredients and Mette is very picky with the raw material suppliers; there can’t be any animal testing on the ingredients.

Next time I’m getting new skin care products I’m definitely going to try M Picaut! 🙂 Here’s their homepage if you want to see more.

 

 

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *