Maria Åkerberg/Dermanord

Dermanord/Maria Åkerberg!

Hej på er!

För ett tag sedan mejlade jag Maria Åkerberg som tillverkas av Dermanord om deras produkter och om de är veganvänliga. Jag frågade då specifikt om de vaxer som används på eko-salonger för att en läsare frågade om det! 🙂 Det här är svaret jag fick:

Hej Basma, finns inget i våra produkter som är testat på djur, i något led. Bivax är den enda animaliska biprodukt som vi använder. Vi har två typer av vaxer för salong som är helt ekologiska. Hydrowax är ett vattenlösligt vax baserat på socker, vatten och citronsaft. Du tvättar bort det med ljummet vatten. Det andra är Cold Wax, denna innehåller rosin, som är själva kådan från ett träd inom Tall familjen. Det är denna ingrediensen som ger vaxet den effekten det har. Stearyl stearate är konsistensgivare. Även denna helt ekologisk. På följande länk hittar du mer information om hur vi arbetar. Tack för dina frågor. http://www.dermanord.se/content/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=600088

Jag frågade också om deras sminkborstar och fick det här svaret:

Alla makeuppenslar förutom kabuki borsten har syntetiska strån.

Så det enda man behöver se upp med i deras smink och hudvårdsprodukter är alltså bivax och kabuki-borsten! Mycket av deras smink innehåller dock bivax, men det finns några enstaka podukter utan! För övrigt tillverkas Dermanords produkter i Sverige och innehåller inga syntetiska oljor eller mineraloljor; alltså är de snällare mot miljön också på så vis!

Ni kan hitta deras produkter på bland annat hälsokostaffärer! 🙂

dermanord-kat1

Hi guys!

A while back I sent Maria Åkerberg which is produced by Dermanord some questions about their products and if they’re vegan friendly. I asked specifically about their waxes which are used at several eco friendly salons because a reader asked about it! 🙂 This is the reply I got (translated from Swedish):

Hi Basma, nothing in our products are tested on animals at any stage. Beeswax is the only animal by-product that we use. We have two types of waxes for salons that are completely organic. Hydrowax is a water soluble wax based on sugar, water and lemon juice. You wash it off with lukewarm water.The second wax is Cold Wax, this contains rosin, which is the resin from a tree in the pine family. It is this ingredient that gives the wax the sticky effect. Stearyl stearate are stabilizers in the wax. This wax is also completely organic. On the following link you will find more information about us. Thanks for your questions. http://www.dermanord.se/content/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=600088

I also asked about their make up brushes and got this reply (also translated from Swedish):

All make up brushes except for the kabuki brush are synthetic.

So the only ingredient you have to watch out for in their make up and skin care products is beeswax, and of course their kabuki brush that isn’t vegan friendly! A lot of their makeup contains beeswax, but there are some items that don’t! Other than that, Dermanord’s products are made in Sweden and don’t contain synthetic oils or mineral oils.

Their products are sold at health stores here in Sweden.

4 Comments

    • admin

      Ah, vad kul! 😀 Använder du deras ansiktsprodukter/tvättar? Jag har inte testat något från dem än, men får ta och kolla upp vilka produkter som är utan bivax och testa! 😀

  • Marie

    Tänk vad glad man blir när man hittar så här bra och utförligt svar på exakt den fråga man hade! Tack för en jättefin och användbar blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *