Hygiene products/Hygienartiklar,  Salubritas

Salubritas deodorant

Linda från Alma Of Sweden var snäll nog att skicka en liten överraskning till mig – två naturliga deodoranter från Salubritas! 😀

Jag har testat ganska många olika deodoranter förut men det är ganska få som funkar bra, vissa som man har testat har till och med gjort så att man luktar värre än utan deodorant. De här var dock INTE alls så. Jag har testat de ordentligt nu och tränat med dem på och måste säga att de funkar väldigt bra! Det som är väldigt bra är att de inte innehåller farliga kemikalier, aluminium (som ofta finns i deo) osv; Kellie som är grundaren för Salubritas blev diagnostiserad med bröstcancer 2007 och började därefter tänka på alla kemikalier som finns i hygienprodukter och därefter kom den här deodoranten till. Ni kan läsa mer om dem här.

Salubritas deodoranter innehåller: ekologiskt sheasmör, natriumbikarbonat (vanligt, hederligt bakpulver), ekologiskt kakaosmör, ekologiskt arrowrot pulver, ekologisk kokosolja och ekologiska eteriska oljor.
Bra va? 🙂

De här deodoranterna täpper inte till huden som kemikaliska deodoranter gör, så man svettas alltså fortfarande (viktig kroppsfunktion), men de neutraliserar doften!

Jag har testat både den utan doft “Unscented” och “Orange Lavender”. Jag tycker om den utan doft snäppet bättre eftersom den inte krockar med andra dofter. Orange Lavender har en lite kryddigare doft, MEN doften håller inte i sig länge och luktar inte för starkt heller vilket är ett plus! 🙂
Som ni ser ska man alltså smörja in sig med de här deodoranterna genom att ta lite deo som mjuknar upp när man smörjer in sig under armarna (se till att ha rena händer när ni tar av produkten i burken, detta är alltid viktigt med både smink och hygienprodukter). Det här ska också vara bra för att man ska lära känna sin kropp och snabbare märka om det finns knölar eller liknande som inte funnits där förut. De håller också på att jobba fram deodoranterna i stick-format.

Alla tummar upp för de här deodoranterna! De finns att köpa här och kostar 49 kr för prov-förpackning och 169 kr för en stor förpackning!

IMG_6036c

Linda from Alma Of Sweden was kind enough to send me a suprise – two natural deodorants by Salubritas! 😀

I’ve tried quite a few deodorants in the past and there are some that work well, while other ones can cause you to smell worse than without any deodorant. This was NOT the case here. I’ve tried these babies while exercising and being out all day and they work really well! I love that they don’t contain any chemicals, aluminum (often an ingredient in deodorants) etc; Kellie which is the founder of Salubritas was diagnosed with cancer 2007 and started thinking about all the chemicals being used in beauty products and that’s how this brand and deodorant was born. Read more about them here.

Salubritas’ deodorants contain: organic shea butter, sodium bicarbonate (good ol’ fashioned baking soda), organic cocoa butter, organic arrowroot powder, organic coconut oil, and organic essential oils.
Awesome huh? 🙂

These deodorants don’t clog up the skin/sweat ducts like chemical deodorants do, so you will still sweat (important body function), but they’ll neutralize the odor!

I’ve tried the “Unscented” and “Orange Lavender”. I like the unscented version a little bit better since it doesn’t interfere with other scents. Orange Lavender was a bit spicy, but the scent wasn’t too strong and it subsided after a while as well! 🙂
As you can see, this is a deodorant that you apply with your hands, the product softens/melts as you use it and is easy to apply (always wash your hands before digging into the jar, this is important with all beauty products). This is also good because you get to know your body and can notice if there are any abnormalities faster. They’re also currently working on a stick version.

Love these deodorants! If you live in Sweden you can get them here. There are both sample sized jars and bigger jars!

2 Comments

 • Andrea

  Det verkar jättebra! Testar just nu min första “naturliga” deo, men är inte helt såld. Helt okej, men letar gärna efter annan också. Det här verkar ju strålande! Men samtidigt kan man nog göra den själv inte sant? 😀
  Har läst recept förr som var kokosolja med bikarbonat t ex.

  • admin

   Vilken testar du nu? 🙂 Ja det kan verkligen vara svårt, det verkar vara lite individuellt också! Men nu har jag hört om fler som gillar Salubritas! 🙂
   Ja precis, jag har också sett recept på deodoranter med bikarbonat! Det har inte blivit av att jag har testat, så har inget sådant att jämföra med tyvärr. Om du testar får du gärna skriva och säga hur det blev! 😀 Annars kanske test-burken för Salubritas kan vara något om man bara vill testa. Superbra att det finns en liten förpackning också för tester, så borde fler företag göra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *