Dip Dye,  Naked

Dry bleached hair – treatments so far

Hej på er!

Som ni vet så blekte jag håret ganska intensivt för nästan en vecka sedan (se här) och känner att håret har blivit ganska sprött, livlöst och inte blivit lika lockigt i topparna. Därför har jag kört med diverse inpackningar. Den första inpackningen jag gjorde var med kokosolja (helst kallpressad ekologisk kokosolja) och med håret under en plastmössa i flera timmar. Den andra inpackningen var med balsamet “Naked Rescue Intensive Care Conditioner” som innehåller protein (protein ska vara bra för blekt hår). Jag hade Naked-balsamet i håret länge med allt hår i en badmössa/plastmössa och sov med det i håret.
Håret börjar kännas bättre och bättre och jag ska fortsätta med inpackningar! Det är bra att alltid förbereda sig på att håret kommer bli torrt och slitet av blekningar och även ha inpackningar till hands. Skulle jag gjort om blekningen skulle jag nog blekt det i kortare tid, men flera (kanske tre) gånger utspridda under en längre period istället! Men det hjälper som sagt med inpackningar! Jag börjar känna igen lockarna lite mer nu 😉
Tänk även på att skölja håret med kallt vatten efter tvätt, det hjälper de små fjällen på hårstråna att stängas så att håret inte blir lika poröst och frizzigt.

Balsammetoden fortsätter jag självklart med! 🙂 Det är bra att hålla sig undan produkter med uttorkande sulfater hur som helst!

IMG_6480c2 Den här bilden är från idag, efter inpackningarna. Som ni kan se är det ganska stor skillnad på hårkvalitet på det blekta håret i topparna och det oblekta håret längre upp, men det är mycket bättre idag än för någon dag sedan! Jag har inte haft i någon stylingprodukt i håret på de här bilderna.
This picture is from today. As you can see it’s a big difference in hair quality of the bleached hair and the non bleached hair further up, but it’s so much better than a few days ago. I haven’t used any styling products in these pictures.

IMG_6470c

Hi guys!

As you probably know I bleached my hair pretty intensely about a week ago (see here) and my hair is pretty damaged and lifeless. It’s also not as curly at the tips. That’s why I have been doing several long hair treatments. The first I did was with coconut oil (organic virgin coconut oil) and I kept it in my hair for several hours inside a plastic cap. The second treatment was with the “Naked Rescue Intensive Care Conditioner” which contains protein (protein is good for bleached hair). I left it in my hair for a long time (also in a plastic cap) and slept with it in my hair. 
My hair is starting to feel better but I’m going to keep using these treatments. Always prepare for getting dry hair after chemical treatments such as bleach, If I’d do it again I would’ve probably bleached my hair for a shorter period and maybe bleach it several times instead, weeks apart! It sure helps with repairing treatments though, I’m starting to recognize my curls again 😉
Don’t forget to rinse your hair with cold water after washing it, this causes the cuticle scales to tighten and close and helps the hair to be less porous and frizzy.

I’m still going to keep using only conditioner/no poo for my hair of course! 🙂 Stay away from drying sulfates!

2 Comments

 • Bela

  Hur blir det om du har i lite Klick! i topparna då? Jag personligen tycker att det ger sträva toppar en mjukare finish.

  • admin

   Jag brukar använda Aloe Vera Gel (denna: http://eleven.se/avivir-aloe-vera-gel-11536.html ) i håret och tror att den ger ungefär samma känsla i håret. Man får riktigt fina lockar och glansigare och mer återfuktat hår, utan att det blir fett! 🙂 På senaste har jag inte tyckt att det räckt med den fukten, men jag har kört med Aloe Vera Gel också! Har du testat det?
   Mitt hår börjar kännas mer och mer som vanligt efter flera sådana inpackningar dock! På de här bilderna hade jag inget i håret just för att visa exakt hur det ser ut utan någon produkt i också! Just nu har jag i Arganolja i håret, det blir mjuuukt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *