Dip Dye,  Manic Panic

Dip Dye touch up

Tyckte att det var dags att ta min dip dye lite högre upp. Det slutade med att jag blekte ganska mycket av håret, haha. Den här gången var jag mer försiktig och hade i blekningsmedlet i ca 25 min och blekte bara en omgång. Manic Panics blekningsmedel är väldigt starkt, så se upp om ni använder det! Jag använde Volume 40 och Volume 30 för att få en fin gradient när jag blekte. Jag blekte INTE över den tidigare blekningen, väldigt viktigt om man inte vill slita sönder håret! Här kan ni läsa om hur jag gjorde förra gången (notera att man helst ska låta blekningsmedlet verka en kortare period än jag gjorde då).

Efter blekningen blandade jag två av Manic Panics Amplified (semipermanenta) hårfärger; Purple Haze och Ultra-Violet och lät färgen sitta i håret i två timmar. På bilden längst ned har jag haft i färgen i en vecka och därför ser det lite urtvättat ut.

IMG_8793c5

It was about time I touched up my dip dye, you don’t need to touch up and that’s why it’s such a great way to bleach/dye your hair, but I wanted to have more colour in my hair. This time I was a bit more cautious with the bleaching; I bleached it once and let the bleach sit in for about 25 minutes, tops! Manic Panic’s bleach is very strong, so be careful! I used their Volume 40 and Volume 30 to get a nice gradient effect. I did NOT bleach over the previously bleached hair; this is very important!
Here you can ready about my previous bleaching (don’t use the bleach for as long as I did there, you’ll damage your hair).

After bleaching the hair I mixed two of Manic Panic’s Amplified (semi permanent) hair dyes; Puprle Haze and Ultra-Violet and let them sit in my hair for two hours before rinsing. On the picture above I’ve had it for over a week, so that’s why it’s faded.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *