Hair dye/Hårfärg,  Manic Panic

Rockabilly Blue + Bad Boy Blue highlights

Hej på er!

För ett tag sedan fick jag äran att leka med någon annans hår än mitt! 😀
Den här gången skulle jag göra några enstaka slingor i luggen.

Först satte jag upp det översta håret som inte skulle blekas med hårspännen för att det inte skulle vara i vägen. Sedan använde jag Manic Panics Blekningsmedel i vol40 och blekte slingor som jag sedan lindade i aluminiumfolie. Blekningsmedlet fick verka i håret i 30 minuter; under tiden fönade jag utanpå folien då och då.
På förpackningen står det att man kan låta blekningsmedlet verka längre än så, men Manic Panic har rekommenderat högst 30 minuter (det är väldigt starkt)!

Sedan fick håret torka och då åkte färgen i. Jag använde två Manic Panic-hårfärger; Bad Boy Blue (amplified formula) på vissa ställen och Bad Boy Blue + Rockabilly Blue (classic formula) som jag alternerade med för att få lite olika skiftningar. Hårfärgen fick verka i 2 timmar innan det tvättades ur.

Snyggt va?! 😀

IMG_9952c_smallIMG_9950c_insta_small IMG_9950cc2

Hi guys!

A while ago I had the honor to play with someone elses hair for a change! 😀 This time I was gonna bleach a few highlights.

At first I used some hair pins to get some of the top hair out of the way. Then I used Manic Panic’s bleach in vol40 to bleach some thicker highlights that I wrapped in aluminum foil. I let the bleach sit in for 30 minutes and used a blow drier on the outside of the foil a couple of times.
On the package of the Manic Panic bleach it says you can let it sit in for longer but Manic Panic actually recommends 30 minutes tops (it’s really strong)!

After that we let the hair dry and then applied the hair dye. I used two shades of  Manic Panic dye; Bad Boy Blue (amplified formula) and Bad Boy Blue + Rockabilly Blue (classic formula) and alternated these shades to get some different tints. The dye sat in for 2 hours.

It turned out great, don’t you think!? 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *