Lotion/Hudkräm,  Nonique

Nonique – Anti Aging Body Lotion

För ganska längesen tipsade en läsare om Nonique och nu har jag äntligen tagit tag i det och testat en av deras produkter! 🙂

Så här säger Nonique om djurtester och vilka produkter som är veganvänliga:

Är NONIQUE testad på djur?

NEJ, våra produkter är inte testade på djur. Vi älskar djur och är övertygade om att många arter behöver skyddas. Vi ser det även som en självklarhet att inte använda djurförsök eller på annat sätt låta något djur lida. Så gott som alla våra produkter är veganvänliga, endast Anti Aging Day Cram, Night Cream och Eye Cream samt Intensive Eye Cream innehåller Bivax. Resterande produkter är helt veganvänliga och därmed garanterar vi att inga ingredienser kommer från djur. Bivaxet som vi använder kommer ifrån övergivna bikupor hämtade i från Kanada och inom snar framtid kommer bivaxet att bytas ut mot ett vegetariskt alternativ vilket betyder att samtliga produkter blir helt vegan.

/ http://www.nonique.se/faq

Det står även tydligt på förpackningen “Vegan” om produkten är veganvänlig! Skönt va? 🙂

För att återgå till hudkrämen! Jag har använt den här både som body lotion och som handkräm och den är suverän! Den doftar gott och subtilt av bär, är tjock, fuktger ordentligt och sugs in i huden ganska snabbt! Om man inte är torr kan krämen lämna lite oljighet kvar på huden, men det är inte så farligt! Mina snustorra händer var mjuka och lena efter 1-2 dagars smörjande 🙂 .

Jag köpte den på Life men den finns även att beställa här!

IMG_4111c

A while back a reader told me about Nonique and now I’ve finally tried one of their products! 🙂

This is what they say about animal testing and which products are vegan friendly (translated from Swedish):

Is NONIQUE tested on animals?

NO, our products are not tested on animals. We love animals and are convinced that many species need to be protected. We also see it as a matter of course to not use animal testing or otherwise let an animal suffer. Virtually all our products are vegan friendly, only Anti Aging Day Cram, Night Cream and Eye Cream and Intensive Eye Cream contains Beeswax. The remaining products are completely vegan friendly and therefore we guarantee that no other ingredients are derived from animals. Beeswax that we use comes from the abandoned hives brought in from Canada and in the near futur the beeswax will be replaced with a vegetarian option, which means that all products will be completely vegan.

/ http://www.nonique.se/faq

It says “Vegan” on all the packages that are vegan! 🙂

Now, let’s get back to the body lotion. I’ve used it both as a body lotion and as a hand cream and I love it! It smells nice and subtle of berries, it’s thick and moisturizing and it dries up pretty fast! If you’re not that dry it will leave a small trace of oiliness, but that’s not a big issue. My hands were really dry, after only using this lotion continuously for 1-2 days they were soft 🙂 .

You can order it here if you live in Sweden.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *