Vilken valuta ska man använda på Bali?

Vad är den officiella valutan på Bali?

Den officiella valutan på Bali är den indonesiska rupien (IDR), som betecknas med symbolen Rp. Den är uppdelad i cent, som kallas sen. Balisedlar finns i valörerna 1 000, 2 000, 5 000, 10 000, 20 000, 50 000 och 100 000. Mynt finns i valörerna 25, 50, 100, 200, 500 och 1000.

Var kan jag få valuta på Bali?

Det är lätt att få tag på valuta på Bali, främst på växlingskontor och banker. Du kan också använda den i butiker och restauranger. Du kan också ta ut pengar från bankomater som finns i de större städerna och på orterna.

Vad är det bästa sättet att växla pengar på Bali?

Det bästa sättet att växla pengar på Bali är att göra det på växlingskontor eller banker. Dessa ställen erbjuder vanligtvis de bästa växelkurserna och avgifterna är relativt låga. Du kan också växla pengar på flygplatser eller hotell, men priserna är oftast lägre. Det är viktigt att jämföra växelkurserna innan du växlar pengar.

Vad är växelkurserna på Bali?

Växelkurserna på Bali är relativt stabila och den indonesiska rupien anses allmänt vara en av de mest stabila valutorna i Sydostasien. Växelkursen mellan indonesisk rupiah och amerikanska dollar ligger vanligtvis under 1,000.

Vad är de mest handlade valutaparen på Bali?

De mest handlade valutaparen på Bali är :

  • Indonesisk rupiah/US-dollar (IDR/USD)
  • Indonesisk rupie / Euro (IDR / EUR)
  • Indonesisk rupie / pund sterling (IDR / GBP)
  • Indonesisk rupiah/Japanska yen (IDR/JPY)
  • Indonesisk rupiah/Australisk dollar (IDR/AUD)

Sammanfattningsvis bör turister på Bali växla sin valuta till indonesiska rupier (IDR) på växlingskontor eller banker, eftersom det är de bästa ställena för att hitta bra priser och avgifterna är relativt låga. Det är viktigt att jämföra växelkurserna innan du växlar pengar.

Liknande artiklar: