Hur man blir handelsfartyg

.

1. Vilka är kriterierna för att bli handelsfartyg?

Att vara sjöman är ett mycket krävande arbete. För att ha en chans att bli anställd måste du ha god fysisk och psykisk hälsa, vara minst 18 år och ha ett giltigt pass. Du måste också ha minst en gymnasieexamen. Du måste också kunna tala flytande engelska.

2. Vilken utbildning krävs för att bli handelsfartyg?

Du måste genomgå en särskild utbildning för att bli handelsfartyg. Du måste genomgå en sjösäkerhetskurs och en kurs i första hjälpen. Du måste också skaffa behörighetscertifikat, t.ex. säkerhetscertifikat, sjöräddningscertifikat och fartygsbefälscertifikat. Du måste också genomgå en praktisk utbildning ombord på ett fartyg.

3. Hur lång är kontraktstiden för en sjöman?

Avtalen för sjömän i handelsflottan varierar beroende på fartygets storlek, rederiet och erfarenheten. Avtalen kan sträcka sig från några månader till flera år. Avtalets längd beror också på var du befinner dig. Vissa regioner är mer krävande och tar längre tid än andra.

4. Vilka är fördelarna och nackdelarna med att vara sjöman?

Att vara sjöman har många fördelar. Du får möjlighet att resa utomlands och se fantastiska platser. Du kommer också att få möjlighet att träffa intressanta människor och arbeta i en vänlig och givande atmosfär.

Att vara handelsfartyg har dock också sina nackdelar. Du måste tillbringa långa perioder utan familj och vänner. Livet ombord kan vara mycket ensamt och du måste arbeta hårt för att försörja dig.

5. Vad är lönen för en sjöman?

Lönen för en sjöman beror på erfarenhet och befattning. Sjöfolk på nybörjarnivå kan tjäna omkring 2 500 dollar i månaden. Erfarna sjömän kan dock tjäna upp till 6 500 dollar i månaden. Fartygschefer kan till och med tjäna upp till 10 000 dollar i månaden. Sjöfolk i handelsflottan får också bra betalt för övertid.

Liknande artiklar: